02 aug 2016 11:06

02 aug 2016 11:06

Fick ingen diagnos – förlorade synen

SKÖVDE

En ung kvinna i Skövde har anmält närhälsan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att ha förlorat mer än halva synen på vänster öga på grund av en försenad diagnos.

Kvinnan sökte vård på en av Närhälsans vårdcentraler i Skövde i december 2014 på grund av tryck i huvudet, sus i öronen och synbortfall. Enligt kvinnan blev hon inte seriöst bemött och fick tjata till sig en remiss till röntgen.

Fick ingen diagnos

Kvinnan röntgades men läkarna kunde inte hitta någon förklaring till kvinnans sjukdomssymptom och någon diagnos ställdes aldrig.

I mars i år insjuknade kvinnan på nytt, denna gång allvarligt, och hon fördes till akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde där det konstaterades att kvinnan drabbats av idiopatisk intrakraniell hypertension. En sjukdom som kännetecknas av för högt tryck i centrala nervsystemet.

Kvinnan hävdar i sin anmälan att den nedlagda utredningen och försenade diagnosen är orsaken till att hon nu förlorat mer än halva synen på sitt vänstra öga då hon inte fick medicinering i rätt tid.

Kvinnan sökte vård på en av Närhälsans vårdcentraler i Skövde i december 2014 på grund av tryck i huvudet, sus i öronen och synbortfall. Enligt kvinnan blev hon inte seriöst bemött och fick tjata till sig en remiss till röntgen.

Fick ingen diagnos

Kvinnan röntgades men läkarna kunde inte hitta någon förklaring till kvinnans sjukdomssymptom och någon diagnos ställdes aldrig.

I mars i år insjuknade kvinnan på nytt, denna gång allvarligt, och hon fördes till akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde där det konstaterades att kvinnan drabbats av idiopatisk intrakraniell hypertension. En sjukdom som kännetecknas av för högt tryck i centrala nervsystemet.

Kvinnan hävdar i sin anmälan att den nedlagda utredningen och försenade diagnosen är orsaken till att hon nu förlorat mer än halva synen på sitt vänstra öga då hon inte fick medicinering i rätt tid.