05 aug 2016 17:19

05 aug 2016 17:19

Pris för bästa unika skrotbil

SKÖVDE: Skövdegänget tävlade i danska skrotbilsrallyt Carbage run som lockade 300 bilar

Efter att ha kuskat runt i Europa i 500 mil med sin skrotbil så har nu den gamla bilen och de fyra grabbarna svensk asfalt under sulorna igen. Deras taklösa Volvo 142 av årsmodell -76 klarade prövningen galant i det danska skrotbilsloppet Carbage run.
– Den drog bara sex liter olja på hela resan, berättar Patrik Beltin.

För Pontus Engum, Patrik Beltin, Patrik Asplind och Putte Axelsson var kanske inte själva tävlingen i Carbage run det viktigaste, utan i stället reseäventyret med skrotbilen.

– Det fanns flera olika tävlingsmoment under de dagar som tävlingen pågick, säger Pontus Engum, men det struntade vi totalt i. Vi var där för att resa runt med bilen.

En del av tävlingsgrenarna var dessutom lite knepiga, exempelvis skulle man visa upp längsta pastan för juryn. Ett team som gick för vinst köpte helt sonika en pastamaskin och vevade fram en 23-meters pasta för att vinna det delmomentet.

Klassen för bästa skrotbil vann dock det glada Skövdegänget. De kammade hem diplom, medaljer, en pokal - och bäst av allt; cirka 10 000 kronor i vinstpott.

– Helt perfekt, det räckte till bensinen för de 500 mil vi kört, säger Patrik Asplind. Tävlingen var runt 460 mil och gick genom åtta länder, men vi körde många småvägar så det blev lite längre sträcka.

Av de 300 fordon som deltog i den danska tävlingen var den hemma-cabbade Volvon populärast av alla. Det fanns visserligen konkurrenter om priset, exempelvis en grönmålad bil med fastlimmade tut-grisar, eller en bil klädd helt i plysch.

– Det var många som tog bilder av oss och bilen, en buss körde upp jämsides och folk hängde i fönstren och vinkade, berättar Patrik Asplind. När vi kom i mål i Danmark så stod alla och applåderade oss.

– Jag hade med halva verkstan med i bilen ifall något skulle hända, bilen var ju ”snölröten” när vi köpte den, berättar Patrik Beltin. Men den har gått jättefint och drog bara sex liter olja.

Lite sololja hade inte varit fel heller, de brände sig i det fina vädret redan under de första dagarna.

För Pontus Engum, Patrik Beltin, Patrik Asplind och Putte Axelsson var kanske inte själva tävlingen i Carbage run det viktigaste, utan i stället reseäventyret med skrotbilen.

– Det fanns flera olika tävlingsmoment under de dagar som tävlingen pågick, säger Pontus Engum, men det struntade vi totalt i. Vi var där för att resa runt med bilen.

En del av tävlingsgrenarna var dessutom lite knepiga, exempelvis skulle man visa upp längsta pastan för juryn. Ett team som gick för vinst köpte helt sonika en pastamaskin och vevade fram en 23-meters pasta för att vinna det delmomentet.

Klassen för bästa skrotbil vann dock det glada Skövdegänget. De kammade hem diplom, medaljer, en pokal - och bäst av allt; cirka 10 000 kronor i vinstpott.

– Helt perfekt, det räckte till bensinen för de 500 mil vi kört, säger Patrik Asplind. Tävlingen var runt 460 mil och gick genom åtta länder, men vi körde många småvägar så det blev lite längre sträcka.

Av de 300 fordon som deltog i den danska tävlingen var den hemma-cabbade Volvon populärast av alla. Det fanns visserligen konkurrenter om priset, exempelvis en grönmålad bil med fastlimmade tut-grisar, eller en bil klädd helt i plysch.

– Det var många som tog bilder av oss och bilen, en buss körde upp jämsides och folk hängde i fönstren och vinkade, berättar Patrik Asplind. När vi kom i mål i Danmark så stod alla och applåderade oss.

– Jag hade med halva verkstan med i bilen ifall något skulle hända, bilen var ju ”snölröten” när vi köpte den, berättar Patrik Beltin. Men den har gått jättefint och drog bara sex liter olja.

Lite sololja hade inte varit fel heller, de brände sig i det fina vädret redan under de första dagarna.