08 aug 2016 21:15

08 aug 2016 21:15

Politiker vandrade vid Cementa

SKÖVDE

Liberalerna i Skövde bjöd in samtliga ledamöter i kommunfullmäktige till en vandring vid Cementa under måndagskvällen. Dock kunde en besviken Douglas Hjalmarsson (L) konstatera ett endast en ledamot från ett annat parti än Liberalerna dykt upp till vandringen, nämligen Karin Malmsten (M).

Syftet med den två kilometer långa vandringen genom det nya brytningsområdet var att visa kommunpolitikerna hur området runt Våmbsdalen och Billingssluttningen ser ut, samt att ge information om hur den framtida brytningen kommer att påverka friluftsliv och naturvärden.

Från Naturskyddsföreningen i Skövde deltog Manne Ryttman, samt representanter från nätverket rädda Våmbsdalen. Totalt var det ett dussin personer som slöt upp till vandringen.

Syftet med den två kilometer långa vandringen genom det nya brytningsområdet var att visa kommunpolitikerna hur området runt Våmbsdalen och Billingssluttningen ser ut, samt att ge information om hur den framtida brytningen kommer att påverka friluftsliv och naturvärden.

Från Naturskyddsföreningen i Skövde deltog Manne Ryttman, samt representanter från nätverket rädda Våmbsdalen. Totalt var det ett dussin personer som slöt upp till vandringen.