12 aug 2016 06:00

12 aug 2016 06:00

Värmeverket hade takstolsfest för 180 000 kronor

SKÖVDE: Men bolagets representationskultur är helt förändrad

När Skövde Värmeverk AB hade takstolskalas för nya block 4 kostade festen 180 000 kronor.
– Det var värt pengarna, säger styrelseordföranden Philip Segell (M).

Festen genomfördes den 9 december förra året och hade 122 gäster. Varje gäst bjöds på ett matpaket värt 385 kronor och ett dryckespaket för 90 kronor.

Snittpris

Musikartister (Damernas) stod för musikunderhållning som kostade 45 000 kronor. Skövdeföretaget HBP AB (Henrik Berggren Production) arrangerade festkvällen på uppdrag av Skövde Värmeverks vd Carl-Johan Andersson.

Fakturan landade på 182 000 kronor.

Snittpriset per gäst blev 1 475 kronor. Inbjudna var personalen vid Skövde Värmeverk, bolagsstyrelsen, samt entreprenörer och anställda vid byggandet av block 4. Den nya kraftvärmepannan är en jätteinvestering på 376 miljoner kronor och ska stå färdig i slutet av året.

– Att ha takstolskalas är en tradition och ett sätt att visa uppskattning för den personal som arbetar med bygget. Förhoppningsvis blev det uppskattat och det var värt pengarna, säger Segell och påpekar att det var måltidsdryck som serverades enligt Skövde kommuns alkolholpolicy.

Få vinglas

Fakturan ingår i bolagets representation för 2015 och sticker ut som en av få kostsamma representationsutlägg. I det material för åren 2014–2016 som tidningen har fått från bolaget finns bara ett fåtal notor innehållande alkolholhaltiga drycker och då i anslutning till middag.

Gula änkan

Bolaget uppvaktade också kommunalrådet Leif Walterum med en flaska Gula Änkan (mousserande vin för 399 kronor) på dennes 50-årsdag.

Skillnaden mot granskningen 2012 är markant. Då avslöjades att det kommunägda bolaget hade en representation där både vin, öl och sprit förekom rikligt.

Kritiken blev hård från allmänhet och politiska håll. Vid ett extrainsatt möte några veckor senare, i oktober 2012, drog styrelsen i handbromsen.

– Vi tog ett beslut om att inte tillåta någon form av alkohol i väntan på Skövde kommuns nya policy. Därefter införde vi den policyn som tillåter att ett glas vin eller öl kan tillåtas som måltidsdryck. Min uppfattning är att den har följts sedan dess, säger Segell som i dag tycker att utvecklingen har varit av godo.

– Kritiken var berättigad den gången även om rubrikerna blev väl stora, kommenterar han i dag.

Festen genomfördes den 9 december förra året och hade 122 gäster. Varje gäst bjöds på ett matpaket värt 385 kronor och ett dryckespaket för 90 kronor.

Snittpris

Musikartister (Damernas) stod för musikunderhållning som kostade 45 000 kronor. Skövdeföretaget HBP AB (Henrik Berggren Production) arrangerade festkvällen på uppdrag av Skövde Värmeverks vd Carl-Johan Andersson.

Fakturan landade på 182 000 kronor.

Snittpriset per gäst blev 1 475 kronor. Inbjudna var personalen vid Skövde Värmeverk, bolagsstyrelsen, samt entreprenörer och anställda vid byggandet av block 4. Den nya kraftvärmepannan är en jätteinvestering på 376 miljoner kronor och ska stå färdig i slutet av året.

– Att ha takstolskalas är en tradition och ett sätt att visa uppskattning för den personal som arbetar med bygget. Förhoppningsvis blev det uppskattat och det var värt pengarna, säger Segell och påpekar att det var måltidsdryck som serverades enligt Skövde kommuns alkolholpolicy.

Få vinglas

Fakturan ingår i bolagets representation för 2015 och sticker ut som en av få kostsamma representationsutlägg. I det material för åren 2014–2016 som tidningen har fått från bolaget finns bara ett fåtal notor innehållande alkolholhaltiga drycker och då i anslutning till middag.

Gula änkan

Bolaget uppvaktade också kommunalrådet Leif Walterum med en flaska Gula Änkan (mousserande vin för 399 kronor) på dennes 50-årsdag.

Skillnaden mot granskningen 2012 är markant. Då avslöjades att det kommunägda bolaget hade en representation där både vin, öl och sprit förekom rikligt.

Kritiken blev hård från allmänhet och politiska håll. Vid ett extrainsatt möte några veckor senare, i oktober 2012, drog styrelsen i handbromsen.

– Vi tog ett beslut om att inte tillåta någon form av alkohol i väntan på Skövde kommuns nya policy. Därefter införde vi den policyn som tillåter att ett glas vin eller öl kan tillåtas som måltidsdryck. Min uppfattning är att den har följts sedan dess, säger Segell som i dag tycker att utvecklingen har varit av godo.

– Kritiken var berättigad den gången även om rubrikerna blev väl stora, kommenterar han i dag.

Fakta

Totaltkostnad för representation hos Skövde Värmeverk AB senaste åren:

2014: 53 000 kronor

2015: 235 000 kronor, inklusive takstolskalas.

2016: 22 000 kronor (perioden jan-april)