16 aug 2016 08:32

16 aug 2016 08:32

Hotade sin exfru – åtalas

SKÖVDE: Erkänner ett av hoten

Mannen dödshotade och ofredade sin före detta fru, bland annat när deras barn var inom hörhåll. Nu åtalas Skövdebon misstänkt för fyra fall av olaga hot, ofredande och överträdelse av kontaktförbud.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ska under våren ha utsatt sin före detta fru för gärningar som han nu åtalas för. Han misstänks bland annat ha skickat meddelanden till kvinnan, vissa av dem nattetid och med hänsynslöst innehåll. Detta trots att hon har gjort klart att hon inte vill ha kontakt med honom såvida det inte gäller de gemensamma barnen. Några dagar efter denna händelse ska han ha hotat kvinnan genom att skicka ett meddelande via Facebook där han säger att ”det jag har sagt kommer att hända, kommer göra det. När? Hur? Var? Får du se”.

Ytterligare några dagar senare dödshotade han kvinnan genom att uttala att han inte nöjer sig med att se kvinnan skadad ”utan jag kommer att ha ihjäl dig”. Barnen var inom hörhåll när hotet uttalades. De ska de också ha varit när ytterligare ett par allvarliga hot, ett av dem ett dödshot, riktats mot kvinnan.

Senare ska mannen också ha meddelats beslut om kontaktförbud, ett beslut som innebär att han varken får besöka eller på annat sätt ta kontakt med kvinnan. Det ska han ändå ha gjort vid ett tillfälle då han utanför en livsmedelsbutik i Skövde åkte förbi kvinnans bil och där skrek oförskämdheter till henne., även den gången fanns barnen med.

Mannen har i polisförhör erkänt ett av de olaga hoten, men förnekar övriga brott.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ska under våren ha utsatt sin före detta fru för gärningar som han nu åtalas för. Han misstänks bland annat ha skickat meddelanden till kvinnan, vissa av dem nattetid och med hänsynslöst innehåll. Detta trots att hon har gjort klart att hon inte vill ha kontakt med honom såvida det inte gäller de gemensamma barnen. Några dagar efter denna händelse ska han ha hotat kvinnan genom att skicka ett meddelande via Facebook där han säger att ”det jag har sagt kommer att hända, kommer göra det. När? Hur? Var? Får du se”.

Ytterligare några dagar senare dödshotade han kvinnan genom att uttala att han inte nöjer sig med att se kvinnan skadad ”utan jag kommer att ha ihjäl dig”. Barnen var inom hörhåll när hotet uttalades. De ska de också ha varit när ytterligare ett par allvarliga hot, ett av dem ett dödshot, riktats mot kvinnan.

Senare ska mannen också ha meddelats beslut om kontaktförbud, ett beslut som innebär att han varken får besöka eller på annat sätt ta kontakt med kvinnan. Det ska han ändå ha gjort vid ett tillfälle då han utanför en livsmedelsbutik i Skövde åkte förbi kvinnans bil och där skrek oförskämdheter till henne., även den gången fanns barnen med.

Mannen har i polisförhör erkänt ett av de olaga hoten, men förnekar övriga brott.