17 aug 2016 10:59

17 aug 2016 13:02

Metallklubbar firar 100 med familjefest

SKÖVDE

När Metallklubbarna vid de båda Volvobolagen i Skövde firar 100 år på lördag blir det stor familjefest på Karstorps fritidsområde med massor av aktiviteter, kända artister och servering av hamburgare.

Metallklubbarna vid Volvo Cars och Volvo Group Trucks Operations har bjudit in sina medlemmar med familjer till en heldag där framför allt de lite yngre kommer att kunna roa sig kungligt med fyrhjulingar, hoppborgar, ponnyridning, Bumber ball och mycket annat.

– Det blir mycket barnaktiviteter på eftermiddagen med bland annat Tobbe Trollkarl och framåt kvällen blir det mer underhållning för vuxna, säger Marko Peltonen, ordförande i Metallklubben på Volvo Cars.

Bland annat uppträder populära gruppen Panetoz och färska Rockbjörnen-vinnaren Miriam Bryant i Karstorp.

Även de lokala banden The Fastback (rockabilly) och Janes Bomb (party/show) kommer att stå på scenen inför de 4 000 personer som köpt biljett till festligheterna.

– Fantastiskt roligt med sådan stor uppslutning, säger Peltonen.

Dessutom medverkar IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe, kommunalråden Katarina Jonsson (M) och Marie Ekman (S), de båda platscheferna Oskar Falk och Jens Holtinger från Volvobolagen samt klubbordförandena från Metall, Lars Ask och Marko Peltonen, i en paneldiskussion.

– Det blir ett kortare inslag i början på dagen med fokus på Metall och dess betydelse och historia lokalt i Skövde, säger Marko Peltonen.

Metallklubbarna vid Volvo Cars och Volvo Group Trucks Operations har bjudit in sina medlemmar med familjer till en heldag där framför allt de lite yngre kommer att kunna roa sig kungligt med fyrhjulingar, hoppborgar, ponnyridning, Bumber ball och mycket annat.

– Det blir mycket barnaktiviteter på eftermiddagen med bland annat Tobbe Trollkarl och framåt kvällen blir det mer underhållning för vuxna, säger Marko Peltonen, ordförande i Metallklubben på Volvo Cars.

Bland annat uppträder populära gruppen Panetoz och färska Rockbjörnen-vinnaren Miriam Bryant i Karstorp.

Även de lokala banden The Fastback (rockabilly) och Janes Bomb (party/show) kommer att stå på scenen inför de 4 000 personer som köpt biljett till festligheterna.

– Fantastiskt roligt med sådan stor uppslutning, säger Peltonen.

Dessutom medverkar IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe, kommunalråden Katarina Jonsson (M) och Marie Ekman (S), de båda platscheferna Oskar Falk och Jens Holtinger från Volvobolagen samt klubbordförandena från Metall, Lars Ask och Marko Peltonen, i en paneldiskussion.

– Det blir ett kortare inslag i början på dagen med fokus på Metall och dess betydelse och historia lokalt i Skövde, säger Marko Peltonen.