18 aug 2016 06:00

18 aug 2016 06:00

Mackens tillstånd riskerar att återkallas

TIMMERSDALA: ”Viktigt att kunna köpa bensin och diesel”

Qstar-macken i Timmersdala måste vidta åtgärder för att få behålla tillståndet.
– Vi har en lösning på gång och tror att det kommer att ordna sig, säger Lennart Lundgren.

Han är ordförande i Timmersdalabygdens utvecklingsgrupp och har engagerat sig i att rädda kvar bensin- och dieselförsäljningen i Timmersdala.

Viktigt för orten

– Det är viktigt för orten att det går att köpa bensin och diesel här. Vi har både företag och lantbruk som det är viktigt för, säger Lennart Lundgren, som menar att ett stopp för bensinförsäljning skulle minska möjligheterna för butiken att överleva.

– Det är också en träffpunkt för människor i samhället och det är också därför utvecklingsgruppen engagerat sig.

Det är fönstren i byggnaden på fastigheten som inte har rätt brandklassning när den används som bostad. Räddningstjänsten östra Skaraborg återkallade tidigare i år tillståndet för att hantera brandfarliga varor, men har sedan gett tillståndsinnehavaren (Qstar Försäljning AB) tid till den 30 september för att genomföra åtgärder.

– Vi har fått in anbud på byta ut fönstren och jobbar på att de åtgärder som behöver utföras ska bli klara så att försäljningen kan fortsätta, säger Lennart Lundgren, som hjälper Björn Blomquist (som driver bil- och däckverkstaden) med tillståndsfrågan.

Annan plats

Ett alternativ har varit att flytta verksamheten till annan plats i Timmersdala, men det är mindre aktuellt i nuläget. I dag ligger macken nära skolan och man har haft en dialog med tjänstemän på Skövde kommun om en flytt.

– Vi träffade kommunen, men det var ett ljummet intresse för att medverka till en flytt, säger Lennart Lundgren.

Inget hinder

Enligt nuvarande regelverk för hantering av brandfarliga och explosiva varor är dock avståndet mellan macken och skolan inget formellt hinder.

Danielle Coen, chef för förebyggande avdelningen vid Rös säger att avstånden är tillräckliga. Han har medgett tid till 30 september för att åtgärderna ska utföras.

– Uppfyller man kraven får de tillstånd.

Han är ordförande i Timmersdalabygdens utvecklingsgrupp och har engagerat sig i att rädda kvar bensin- och dieselförsäljningen i Timmersdala.

Viktigt för orten

– Det är viktigt för orten att det går att köpa bensin och diesel här. Vi har både företag och lantbruk som det är viktigt för, säger Lennart Lundgren, som menar att ett stopp för bensinförsäljning skulle minska möjligheterna för butiken att överleva.

– Det är också en träffpunkt för människor i samhället och det är också därför utvecklingsgruppen engagerat sig.

Det är fönstren i byggnaden på fastigheten som inte har rätt brandklassning när den används som bostad. Räddningstjänsten östra Skaraborg återkallade tidigare i år tillståndet för att hantera brandfarliga varor, men har sedan gett tillståndsinnehavaren (Qstar Försäljning AB) tid till den 30 september för att genomföra åtgärder.

– Vi har fått in anbud på byta ut fönstren och jobbar på att de åtgärder som behöver utföras ska bli klara så att försäljningen kan fortsätta, säger Lennart Lundgren, som hjälper Björn Blomquist (som driver bil- och däckverkstaden) med tillståndsfrågan.

Annan plats

Ett alternativ har varit att flytta verksamheten till annan plats i Timmersdala, men det är mindre aktuellt i nuläget. I dag ligger macken nära skolan och man har haft en dialog med tjänstemän på Skövde kommun om en flytt.

– Vi träffade kommunen, men det var ett ljummet intresse för att medverka till en flytt, säger Lennart Lundgren.

Inget hinder

Enligt nuvarande regelverk för hantering av brandfarliga och explosiva varor är dock avståndet mellan macken och skolan inget formellt hinder.

Danielle Coen, chef för förebyggande avdelningen vid Rös säger att avstånden är tillräckliga. Han har medgett tid till 30 september för att åtgärderna ska utföras.

– Uppfyller man kraven får de tillstånd.