19 aug 2016 14:08

19 aug 2016 14:35

Gammal centerpolitiker kritisk till Billingesatsningen

NYHETER: Erland Johnsson tycker inte att Alliansen har ett "starkt case"

Socialdemokraterna får oväntat stöd i Billingefrågan. Erland Johnsson, för detta kommunalråd för Centern och en av Skövdes mest kända politiker, anser att kommunens satsning är fel.

Billingefrågan splittrar det politiska Skövde. Alliansen är för en jätteaffär tillsammans med ägarna till First hotell Billingehus. Men Socialdemokraterna säger nej och får nu stöd från ett mycket oväntat håll.

– Jag är inte politiskt aktiv längre men när jag var det var jag givetvis en övertygad centerpartist. Men inte i denna frågan, jag delar i stället Socialdemokraternas uppfattning. Utveckla gärna Billingen och naturområdet, men inte till vilket pris som helst, säger 77-årige Erland Johnsson.

Han var centerpartistiskt kommunalråd 1997 till 2002 och har i övrigt en lång meritlista som politiker, alltså inte vem som helst som har åsikter i Billingefrågan.

– Det handlar om en stor satsning och det är mycket möjligt att jag är långt ifrån initierad i förhandlingar och liknande, men jag anser att Alliansen i så fall tydligare borde ha redovisat vad som framkommit där. Alliansen har inte bevisat att det är ett ”starkt case” som ju kommunalrådet Leif Walterum (C) har kallat projektet.

Johnsson anser inte att kommunen ska prioritera Billingesatsningen före angelägna kommunala verksamheter.

– Låt hotellet utveckla sin verksamhet och badet som de en gång köpte av kommunen. Billingen är värdefullt för Skövde, men jag tror man överskattar värdet om man ska satsa så mycket pengar.

Är detta första gången som du håller med S?

– Haha, jag gjorde det i alla fall inte när jag var politiskt aktiv.

Billingefrågan splittrar det politiska Skövde. Alliansen är för en jätteaffär tillsammans med ägarna till First hotell Billingehus. Men Socialdemokraterna säger nej och får nu stöd från ett mycket oväntat håll.

– Jag är inte politiskt aktiv längre men när jag var det var jag givetvis en övertygad centerpartist. Men inte i denna frågan, jag delar i stället Socialdemokraternas uppfattning. Utveckla gärna Billingen och naturområdet, men inte till vilket pris som helst, säger 77-årige Erland Johnsson.

Han var centerpartistiskt kommunalråd 1997 till 2002 och har i övrigt en lång meritlista som politiker, alltså inte vem som helst som har åsikter i Billingefrågan.

– Det handlar om en stor satsning och det är mycket möjligt att jag är långt ifrån initierad i förhandlingar och liknande, men jag anser att Alliansen i så fall tydligare borde ha redovisat vad som framkommit där. Alliansen har inte bevisat att det är ett ”starkt case” som ju kommunalrådet Leif Walterum (C) har kallat projektet.

Johnsson anser inte att kommunen ska prioritera Billingesatsningen före angelägna kommunala verksamheter.

– Låt hotellet utveckla sin verksamhet och badet som de en gång köpte av kommunen. Billingen är värdefullt för Skövde, men jag tror man överskattar värdet om man ska satsa så mycket pengar.

Är detta första gången som du håller med S?

– Haha, jag gjorde det i alla fall inte när jag var politiskt aktiv.