19 aug 2016 15:06

19 aug 2016 15:06

Ingen prövning i HD för inbrottstjuvar

NYHETER

De två män som i våras efter en inbrottsturné i Sverige, bland annat i Skövde, dömdes till fängelse i 2,5 år för elva grova stölder överklagade domen från Skaraborgs tingsrätt.

Hovrätten fastställde tingsrättsdomen men männen, födda 1985 och 1990, var inte nöjda och överklagade till Högsta Domstolen, HD, och sökte prövningstillstånd för ärendet där. Men HD ger dem inget prövningstillstånd, därmed står den tidigare domen fast. De två greps i vintras efter att ha försökt att fly från polisen genom att hoppa i ån i Grästorp. Men vattnet var kallt och de gav upp flyktförsöket. Först häktades de för sex villainbrott. Men utredningen svällde, framför allt eftersom polisen lyckades koppla gods som männen hade till fler villainbrott. En stor mängd stöldgods hittades i en stuga som männen hade hyrt.

 

 

Hovrätten fastställde tingsrättsdomen men männen, födda 1985 och 1990, var inte nöjda och överklagade till Högsta Domstolen, HD, och sökte prövningstillstånd för ärendet där. Men HD ger dem inget prövningstillstånd, därmed står den tidigare domen fast. De två greps i vintras efter att ha försökt att fly från polisen genom att hoppa i ån i Grästorp. Men vattnet var kallt och de gav upp flyktförsöket. Först häktades de för sex villainbrott. Men utredningen svällde, framför allt eftersom polisen lyckades koppla gods som männen hade till fler villainbrott. En stor mängd stöldgods hittades i en stuga som männen hade hyrt.