22 aug 2016 09:31

22 aug 2016 09:31

Malin har skrivit bästa boken

THRILLERS SLA HAR LÄST: Lena Jonsson

Störst av allt
Malin Persson Giolito
Wahlström Widstrand

Utan att överdriva, detta är en av de bästa svenska böcker jag har läst. Malin Persson Giolito tar mig med i ett rättegångsdrama jag nog aldrig glömmer.

Det handlar om en skolskjutning och om 18-åriga Maja som efteråt ställs inför rätta. Det handlar också om tiden före, hur ungdomarna levde och hur de påverkades av det samhälle som omgav dem. Det handlar om rika ungdomar från Djursholm och om de andra, de ungdomarna som de rika sällan möter, människor som inte har fått samma start på livet.

Berättelsen i sig är intressant och aktuell, men det är framför allt på det sätt Persson Giolito ( ja, hon är dotter till kriminologen Leif GW Persson) berättar som gör att jag knappast ens vill släppa boken för att sova. Vasst, rappt och oerhört träffsäkert skildrar hon händelsen, men framför allt människorna. Läs den!

Utan att överdriva, detta är en av de bästa svenska böcker jag har läst. Malin Persson Giolito tar mig med i ett rättegångsdrama jag nog aldrig glömmer.

Det handlar om en skolskjutning och om 18-åriga Maja som efteråt ställs inför rätta. Det handlar också om tiden före, hur ungdomarna levde och hur de påverkades av det samhälle som omgav dem. Det handlar om rika ungdomar från Djursholm och om de andra, de ungdomarna som de rika sällan möter, människor som inte har fått samma start på livet.

Berättelsen i sig är intressant och aktuell, men det är framför allt på det sätt Persson Giolito ( ja, hon är dotter till kriminologen Leif GW Persson) berättar som gör att jag knappast ens vill släppa boken för att sova. Vasst, rappt och oerhört träffsäkert skildrar hon händelsen, men framför allt människorna. Läs den!