22 aug 2016 16:12

22 aug 2016 16:14

Skänker inkomsterna till minnesfond

NYHETER: Truckfighters ber om ursäkt

Hårdrockbandet Truckfighters senaste video skildrar mordet på Lisa Holm. Detta kritiserades hårt av målsägandebiträdet Tore Brandtler på måndagen. Senare under dagen beslutade bandet att alla inkomster av låten ska gå till Lisa Holms minnesfond.

Det är i det svenska hårdrocksbandet Truckfighters video till låten ”Calm before the storm” som får hård kritik. Videon skildrar mordet på 17-åriga Lisa Holm från Skövde som mördades på Kinnekulle förra sommaren.

”Fruktansvärt”

Videon lades upp på Youtube för några dagar sedan, uppger TT. Lisa Holms familjs målsägandebiträde, Skövdeadvokaten Tore Brandtler, var på måndagen mycket kritisk till Örebrobandets video.

– Jag måste säga att det är fruktansvärt att de gör en video av en sådan här tragedi. Det blir ju en tragedi i sig. Det är bara negativt, inte minst för Lisas familj, sade han till Aftonbladet.

Bandets sångare Oskar Cedermalm sade till samma tidning att bandet med videon ville belysa att kvinnor är särskilt brottsutsatta.

– Det är klart att det kan vara känsligt, men samtidigt var det det som hände. Det är klart man tvekar lite, men vi gjorde det, gjort är gjort, kommenterade han.

Skänker inkomster

Men på måndagseftermiddagen ska bandet ha gjort ett uttalande på sin Facebooksida, uppger Nerikes Allehanda; NA. I uttalandet framkommer att bandet har beslutat sig för att skänka alla inkomster av låten till Lisa Holms minnesfond.

”Musikvideon har nu uppmärksammats i sociala medier och i media och vi har förstått att många har blivit illa berörda av den. Därför vill vi understryka att vår intention aldrig var att såra någon, utan att föra fram hur fel det är att sådana här saker händer i vårt samhälle. Vi skrev inte den här låten på något annat vis, eller med något annat mål, än någon annan av de låtar vi har skrivit under femton år som band. Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat och hoppas att de kan se att vår intention var god. Vidare har vi beslutat oss för att skänka alla intäkter från denna singel 'Calm before the storm' till Lisa Holms Minnesfond”.

Det är i det svenska hårdrocksbandet Truckfighters video till låten ”Calm before the storm” som får hård kritik. Videon skildrar mordet på 17-åriga Lisa Holm från Skövde som mördades på Kinnekulle förra sommaren.

”Fruktansvärt”

Videon lades upp på Youtube för några dagar sedan, uppger TT. Lisa Holms familjs målsägandebiträde, Skövdeadvokaten Tore Brandtler, var på måndagen mycket kritisk till Örebrobandets video.

– Jag måste säga att det är fruktansvärt att de gör en video av en sådan här tragedi. Det blir ju en tragedi i sig. Det är bara negativt, inte minst för Lisas familj, sade han till Aftonbladet.

Bandets sångare Oskar Cedermalm sade till samma tidning att bandet med videon ville belysa att kvinnor är särskilt brottsutsatta.

– Det är klart att det kan vara känsligt, men samtidigt var det det som hände. Det är klart man tvekar lite, men vi gjorde det, gjort är gjort, kommenterade han.

Skänker inkomster

Men på måndagseftermiddagen ska bandet ha gjort ett uttalande på sin Facebooksida, uppger Nerikes Allehanda; NA. I uttalandet framkommer att bandet har beslutat sig för att skänka alla inkomster av låten till Lisa Holms minnesfond.

”Musikvideon har nu uppmärksammats i sociala medier och i media och vi har förstått att många har blivit illa berörda av den. Därför vill vi understryka att vår intention aldrig var att såra någon, utan att föra fram hur fel det är att sådana här saker händer i vårt samhälle. Vi skrev inte den här låten på något annat vis, eller med något annat mål, än någon annan av de låtar vi har skrivit under femton år som band. Vi vill be Lisa Holms familj och närstående om ursäkt för den smärta som det här har skapat och hoppas att de kan se att vår intention var god. Vidare har vi beslutat oss för att skänka alla intäkter från denna singel 'Calm before the storm' till Lisa Holms Minnesfond”.

  • TT/SLA