22 aug 2016 13:50

22 aug 2016 13:50

Skaraborgsjournalist pressekreterare för SD

NYHETER

Anna Ernius, tidigare reporter Skövde Nyheter, har just inlett sitt nya arbete som pressekreterare för Sverigedemokraterna i riksdagen. I Expressen uttrycker hon kritik mot sina gamla arbetskamrater och det sätt som SD behandlats.

Anna Ernius har under 15 år haft olika befattningar på tidningar i Herenco-koncernen och har bland annat arbetat som politikreporter på Skövde nyheter och Skaraborgs läns tidning.

Nu avslöjar Expressen att hon sedan två veckor tillbaka arbetar som pressekreterare för Sverigedemokraterna i riksdagen. Hon ska i våras ha hävdat att hon under sin tid på tidningarna systematiskt tvingades mörka och vinkla nyheter för att inte gynna SD.

– Man har väldigt svårt att hantera frågor om invandring, och det finns en demonisering av SD som jag har tyckt illa om ända sedan start. Det har varit otillfredsställande, säger hon till Expressen och framför också att hon anser att Sverigedemokraterna behandlas orättvist.

Anna Ernius har under 15 år haft olika befattningar på tidningar i Herenco-koncernen och har bland annat arbetat som politikreporter på Skövde nyheter och Skaraborgs läns tidning.

Nu avslöjar Expressen att hon sedan två veckor tillbaka arbetar som pressekreterare för Sverigedemokraterna i riksdagen. Hon ska i våras ha hävdat att hon under sin tid på tidningarna systematiskt tvingades mörka och vinkla nyheter för att inte gynna SD.

– Man har väldigt svårt att hantera frågor om invandring, och det finns en demonisering av SD som jag har tyckt illa om ända sedan start. Det har varit otillfredsställande, säger hon till Expressen och framför också att hon anser att Sverigedemokraterna behandlas orättvist.