22 aug 2016 15:23

22 aug 2016 15:23

Stal i Skövde – greps på väg hem

SKÖVDE: Två män åtalas misstänkta för stöld

I paketet som de två männen stal i Telenorbutiken på Elins Esplanad fanns mobiltelefoner till ett värde av nästan 70 000 kronor. De två kunde gripas på E20 när de var på väg hem till Göteborg. Nu åtalas männen.

Det var den 4 augusti som de två männen, båda i 30-årsåldern och hemmahörande i Göteborgstrakten, befann sig i Skövde.

De besökte då Telenorbutiken i Elins Esplanad på Norrmalm i Skövde.

När de två hade lämnat butiken upptäckte butikspersonalen att ett företagspaket saknades. I paketet fanns tolv mobiltelefoner till ett sammanlagt värde av 66 500 kronor.

Ganska snart riktades misstankarna mot männen och de efterlystes. I närheten av Vara på E20 kunde polisen lokalisera och stoppa dem. Männen greps och anhölls senare misstänkta för stölden. Tre dagar senare häktades en av dem och han har också i polisförhör erkänt brott. Den andre mannen försattes på fri fot, han förnekar dessutom brott.

De åtalas nu misstänkta för stöld. Åklagaren ska för att styrka åtalet kalla två vittnen till rättegången, ett av dem ska ha gjort iakttagelser av männen strax efter tillgreppet av paketet och ett annat ska ha gjort iakttagelser i samband med händelsen.

I övrigt finns övervakningsfilm från butiken som ska styrka att det är de två som har stulit paketet. Dessutom finns samtalsloggar från männens mobiltelefon som visar att de under hela gärningen hade ett pågående samtal.

Det var den 4 augusti som de två männen, båda i 30-årsåldern och hemmahörande i Göteborgstrakten, befann sig i Skövde.

De besökte då Telenorbutiken i Elins Esplanad på Norrmalm i Skövde.

När de två hade lämnat butiken upptäckte butikspersonalen att ett företagspaket saknades. I paketet fanns tolv mobiltelefoner till ett sammanlagt värde av 66 500 kronor.

Ganska snart riktades misstankarna mot männen och de efterlystes. I närheten av Vara på E20 kunde polisen lokalisera och stoppa dem. Männen greps och anhölls senare misstänkta för stölden. Tre dagar senare häktades en av dem och han har också i polisförhör erkänt brott. Den andre mannen försattes på fri fot, han förnekar dessutom brott.

De åtalas nu misstänkta för stöld. Åklagaren ska för att styrka åtalet kalla två vittnen till rättegången, ett av dem ska ha gjort iakttagelser av männen strax efter tillgreppet av paketet och ett annat ska ha gjort iakttagelser i samband med händelsen.

I övrigt finns övervakningsfilm från butiken som ska styrka att det är de två som har stulit paketet. Dessutom finns samtalsloggar från männens mobiltelefon som visar att de under hela gärningen hade ett pågående samtal.