24 aug 2016 06:00

24 aug 2016 11:01

Mat och musik på Matfestivalen

SKÖVDE: Matfestivalen bjuder på kulinariska upplevelser

Matfestivalen i Skövde är en av de äldsta stadsfestivalerna i landet, och till helgen är det dags igen. Med lokalproducerad mat, salutorg, musik och gästspelande kockar kommer många att lockas till att besöka restaurangtälten i Kyrkparken, eller evenemangen på Hertig Johans torg.

Matfestivalen drog i gång redan 1989 då som evenemanget Grill-sm. Maten har sedan dess stått i fokus men hela konceptet har växt med tiden.

I Kyrkparken är restaurangernas mattält samlade och likaså scenen där olika artister och musikgrupper framträder.

Saluhallen

På Hertig Johans torg öppnar Saluhallen där man kan handla lokala råvaror och besöka kommunens egen utställning. Sandtorget blir platsen för sockervadd, chokladhjul och karuseller.

Tv-kocken Paul Svensson är återigen tillbaka vid Matfestivalen och han kommer att laga mat vid flera tillfällen, samt att vara konferencier. Han får dessutom sällskap av andra lokala kockar som ska laga mat vid Saluhallen. Bland andra kommer Jimmy Lundqvist från Knistad och James Ebbezon från Käpplundaskolan att kocka.

Barnens Matfestival

Barnen får sin egen lilla matfest vid SLA´s barnområde, här blir det fest för hela familjen med pannkakor, glass och ansiktsmålning. Pyssla, köra trampbil och fiskdamm är andra aktiviteter i området.

Kyrkparken är samlingsplatsen för alla mattält och restauranger och det finns ett rejält utbud av olika maträtter. Ett 20-tal restauranger finns på plats med varierande menyer för de flesta smakriktningar. Ostron, raggmunk med fläsk och fläderpannacotta får det att vattnas i munnen. Älgkebab, anksoppa och friterad banan med glass är andra läckerheter som bjuds.

Det finns dessutom en alkoholfri bar med juice- och mjölkdrinkar på menyn.

På scenen

Från scenen i Kyrkparken presenteras även ett digert underhållningsprogram. En hyllning till G:son bjuder på smakprov från en kommande krogshow, från Svensktoppen nästa spelar Hometown Marie och senare på fredagskvällen står Bröderna Haaks för musiken. Matfestivalens stora musikaliska dragplåster är Charlotte Perrelli som uppträder på lördagskvällen.

Vin- och delikatessmässan i Kulturhuset är ett annat poplärt inslag under Matfestivalen. Restaurang Sällskapet är arrangör och hit kommer ett 25-tal firmor att visa upp sina viner och delikatesser.

Matfestivalen drog i gång redan 1989 då som evenemanget Grill-sm. Maten har sedan dess stått i fokus men hela konceptet har växt med tiden.

I Kyrkparken är restaurangernas mattält samlade och likaså scenen där olika artister och musikgrupper framträder.

Saluhallen

På Hertig Johans torg öppnar Saluhallen där man kan handla lokala råvaror och besöka kommunens egen utställning. Sandtorget blir platsen för sockervadd, chokladhjul och karuseller.

Tv-kocken Paul Svensson är återigen tillbaka vid Matfestivalen och han kommer att laga mat vid flera tillfällen, samt att vara konferencier. Han får dessutom sällskap av andra lokala kockar som ska laga mat vid Saluhallen. Bland andra kommer Jimmy Lundqvist från Knistad och James Ebbezon från Käpplundaskolan att kocka.

Barnens Matfestival

Barnen får sin egen lilla matfest vid SLA´s barnområde, här blir det fest för hela familjen med pannkakor, glass och ansiktsmålning. Pyssla, köra trampbil och fiskdamm är andra aktiviteter i området.

Kyrkparken är samlingsplatsen för alla mattält och restauranger och det finns ett rejält utbud av olika maträtter. Ett 20-tal restauranger finns på plats med varierande menyer för de flesta smakriktningar. Ostron, raggmunk med fläsk och fläderpannacotta får det att vattnas i munnen. Älgkebab, anksoppa och friterad banan med glass är andra läckerheter som bjuds.

Det finns dessutom en alkoholfri bar med juice- och mjölkdrinkar på menyn.

På scenen

Från scenen i Kyrkparken presenteras även ett digert underhållningsprogram. En hyllning till G:son bjuder på smakprov från en kommande krogshow, från Svensktoppen nästa spelar Hometown Marie och senare på fredagskvällen står Bröderna Haaks för musiken. Matfestivalens stora musikaliska dragplåster är Charlotte Perrelli som uppträder på lördagskvällen.

Vin- och delikatessmässan i Kulturhuset är ett annat poplärt inslag under Matfestivalen. Restaurang Sällskapet är arrangör och hit kommer ett 25-tal firmor att visa upp sina viner och delikatesser.