24 aug 2016 17:55

24 aug 2016 17:56

Värvar rektor med VR

SKÖVDE: Skövde lägger 500 000 kronor på att finna Sveriges bästa rektor till nya högstadieskolan i Södra Ryd

Med en sprillans ny och ovanlig kampanj söker Skövde efter ny rektor till Ryd. Med bland annat ett utskick av VR-glasögon till några utvalda rektorer i landet vill man sälja in det nya högstadiet i Södra Ryd. Kampanjen att värva ny rektor och marknadsföra skolan kostar en halv miljon kronor.

Med virtual reality-glasögon, VR, samt webbsida och en reklamfilm drar Skövde i gång en värvningskampanj som kallas Sveriges bästa rektor. I sin jakt på en ny passande rektor för den nya högstadieskolan i Ryd har man anlitat föreläsaren och artisten Navid Modiri. I filmen talar han om Södra Ryd och den framtida skolan där.

– Vi har skickat ut VR-glasögon till ett antal högstadierektorer i Sverige, berättar grundskolechef Pernilla Engqvist Widegren. Vi vill sticka ut och väcka intresse hos rätt kandidater. Vi söker ju på riksplanet och då kan man få en känsla för Ryd genom den här rekryteringsfilmen, säger hon.

Rekryteringskampanjen och annonsering av den nya tjänsten kommer att starta nästa vecka. Det är då som ett tiotal rektorer i landet kommer att få ett paket i brevlådan med VR-glasögonen. Med tekniken får man en tredimensionell film av Ryd och skollokalerna där Navid Modiri talar. VR-filmen som är cirka fem minuter lång lanserades på Youtube under onsdagen, filmen går även att se utan tillgång till VR-glasögon.

I rekryteringspaketet som kostar cirka 500 000 kronor ingår även en hemsida med namnet rektor på Ryd, här ska man kunna följa hur arbetet framskrider. Förhoppningen är att den nya rektorstjänsten ska vara besatt till årsskiftet. Högstadiet i Rydskolans lokaler ska öppna hösten 2017.

Med virtual reality-glasögon, VR, samt webbsida och en reklamfilm drar Skövde i gång en värvningskampanj som kallas Sveriges bästa rektor. I sin jakt på en ny passande rektor för den nya högstadieskolan i Ryd har man anlitat föreläsaren och artisten Navid Modiri. I filmen talar han om Södra Ryd och den framtida skolan där.

– Vi har skickat ut VR-glasögon till ett antal högstadierektorer i Sverige, berättar grundskolechef Pernilla Engqvist Widegren. Vi vill sticka ut och väcka intresse hos rätt kandidater. Vi söker ju på riksplanet och då kan man få en känsla för Ryd genom den här rekryteringsfilmen, säger hon.

Rekryteringskampanjen och annonsering av den nya tjänsten kommer att starta nästa vecka. Det är då som ett tiotal rektorer i landet kommer att få ett paket i brevlådan med VR-glasögonen. Med tekniken får man en tredimensionell film av Ryd och skollokalerna där Navid Modiri talar. VR-filmen som är cirka fem minuter lång lanserades på Youtube under onsdagen, filmen går även att se utan tillgång till VR-glasögon.

I rekryteringspaketet som kostar cirka 500 000 kronor ingår även en hemsida med namnet rektor på Ryd, här ska man kunna följa hur arbetet framskrider. Förhoppningen är att den nya rektorstjänsten ska vara besatt till årsskiftet. Högstadiet i Rydskolans lokaler ska öppna hösten 2017.