26 aug 2016 21:17

26 aug 2016 22:28

Het festival lockade med goda rätter

SKÖVDE: Matfestivalen öppnade i Kyrkparken i strålande sommarväder

Sommarvädret slog till ordentligt och gjorde fredagen till en väldigt lyckad start på Matfestivalen. Det var en strid ström av festivalsugna människor som samlades i Kyrkparken för att äta, dricka och umgås, eller lyssna till musik från scenen.
– Matigt och fräscht precis som det ska vara, tyckte Färdinand Lundgren om kycklingfilen han smakat på.

Det fanns mat och dryck för alla tycken och smaker när matfestivalen öppnade i Kyrkparken på fredagseftermiddagen. Det fina sommarvädret gjorde nog sitt till för att besökarna skulle trivas. Trivdes bland alla goda dofter gjorde även ett större gäng hungriga getingar. Men Madeleine Centino Larsson, Henrik Andersson och Saranya Meyner trivdes ändå i solen där de mumsade på en vilthamburgare.

– Det blir mycket asiatisk mat hemma så jag försöker äta sådant på festivalen som man inte äter hemma, säger Saranya.

Daniel Kärrlander, Jenny Ander och Niclas Rudervall från Högskolan i Skövde kalasade på Black garlic-burgare. De satt mitt i parken vid långbord som dukats fram för alla matgäster. I ett mattält står Färdinande Lundgren och Luciana Rodrigues och är glada och småmätta efter en varmrökt kycklingfilé.

En bit därifrån under ett skuggande träd har Susanne och Kim Andersson och Kalle Samuelsson slagit sig ner på gräset, de har ätit älghamburgare. På scenen i Kyrkparken är det fullt hålligång under kvällen, flera band uppträder och alla i parken får musikunderhållning till maten på köpet.

Det fanns mat och dryck för alla tycken och smaker när matfestivalen öppnade i Kyrkparken på fredagseftermiddagen. Det fina sommarvädret gjorde nog sitt till för att besökarna skulle trivas. Trivdes bland alla goda dofter gjorde även ett större gäng hungriga getingar. Men Madeleine Centino Larsson, Henrik Andersson och Saranya Meyner trivdes ändå i solen där de mumsade på en vilthamburgare.

– Det blir mycket asiatisk mat hemma så jag försöker äta sådant på festivalen som man inte äter hemma, säger Saranya.

Daniel Kärrlander, Jenny Ander och Niclas Rudervall från Högskolan i Skövde kalasade på Black garlic-burgare. De satt mitt i parken vid långbord som dukats fram för alla matgäster. I ett mattält står Färdinande Lundgren och Luciana Rodrigues och är glada och småmätta efter en varmrökt kycklingfilé.

En bit därifrån under ett skuggande träd har Susanne och Kim Andersson och Kalle Samuelsson slagit sig ner på gräset, de har ätit älghamburgare. På scenen i Kyrkparken är det fullt hålligång under kvällen, flera band uppträder och alla i parken får musikunderhållning till maten på köpet.