27 aug 2016 16:40

28 aug 2016 14:32

Goda viner provades

SKÖVDE: Vin- och delikatessmässan lockade publik till Valhall

Vin- och delikatessmässan drog som vanligt till sig mycket folk som ville testa olika viner och delikatesser.

Ett 30-tal utställare var på plats i Valhall i Kulturhuset för att visa upp sina produkter. Förutom en mängd olika viner fanns även delikatesser som korv, ost eller lakrits. Några med ett genuint vinintresse och som besökte mässan under lördagen var Emma, Björn och Ann Karlsson samt John Magnusson.

– Vi ordnar vinprovning hemma ibland och då kan det vara blindprovning, där man inte vet vad som är i glasen, eller så har vi en öppen provning, säger Ann Karlsson. Då kan vi till exempel prova olika viner, men som kommer från samma druvsort, säger hon.

_ Jag tycker bäst om zinfandel-druvan, säger Emma Karlsson. Men på mässan här började vi med ett glas champagne, det är alltid en bra start, berättar hon.

Med sina glas går gänget vidare till nästa vinagentur, här vankas det provsmakning av amarone viner.

Ett 30-tal utställare var på plats i Valhall i Kulturhuset för att visa upp sina produkter. Förutom en mängd olika viner fanns även delikatesser som korv, ost eller lakrits. Några med ett genuint vinintresse och som besökte mässan under lördagen var Emma, Björn och Ann Karlsson samt John Magnusson.

– Vi ordnar vinprovning hemma ibland och då kan det vara blindprovning, där man inte vet vad som är i glasen, eller så har vi en öppen provning, säger Ann Karlsson. Då kan vi till exempel prova olika viner, men som kommer från samma druvsort, säger hon.

_ Jag tycker bäst om zinfandel-druvan, säger Emma Karlsson. Men på mässan här började vi med ett glas champagne, det är alltid en bra start, berättar hon.

Med sina glas går gänget vidare till nästa vinagentur, här vankas det provsmakning av amarone viner.