28 aug 2016 20:48

28 aug 2016 20:48

Magiska festivalkvällar

SKÖVDE: En lugn och trevlig matfestival

– Det har varit två magiska festivalkvällar när vi hade vädergudarna på vår sida och bjudit på sommarens kanske två bästa dagar, säger Mats Olsson, Vd Next Skövde, när han summerar Matfestivalen. Vi har ett urstarkt koncept och det har funnits något för alla på festivalen.

Årets besökssiffra tror man blir ungefär som förra året, då sålde man 15 500 mathäften. Det betyder att cirka 67 000 matportioner serverades i mattälten i Kyrkparken. Nu har krogarna ett par veckor på sig att redovisa sina matbiljetter.

Matfestivalen har gått lugnt till enligt polisen Mathias Johansson. Skövdepolisen ville vara trygghetsskapande och det tycks ha lyckats, ett 30-tal poliser har tjänstgjort under helgen. Det har varit ett antal fyllerister i helgen, men positivt nog så har ingen varit under 18 år.

– Överlag ska ungdomarna ha en eloge för att det skött sig bra, säger Mathias Johansson.

 

 

 

 

 

Årets besökssiffra tror man blir ungefär som förra året, då sålde man 15 500 mathäften. Det betyder att cirka 67 000 matportioner serverades i mattälten i Kyrkparken. Nu har krogarna ett par veckor på sig att redovisa sina matbiljetter.

Matfestivalen har gått lugnt till enligt polisen Mathias Johansson. Skövdepolisen ville vara trygghetsskapande och det tycks ha lyckats, ett 30-tal poliser har tjänstgjort under helgen. Det har varit ett antal fyllerister i helgen, men positivt nog så har ingen varit under 18 år.

– Överlag ska ungdomarna ha en eloge för att det skött sig bra, säger Mathias Johansson.