28 aug 2016 18:05

28 aug 2016 20:48

Mässbesökare testade vin och delikatesser

SKÖVDE: Årets matfestival lockade mycket folk i det fina sommarvädret

Musikduon Samir och Viktor drog en jättepublik och Skövdes vin- och delikatessmässan lockade i Valhall. Matpriset gick till Mattias mat.

Ett 30-tal utställare var på plats i Valhall i Kulturhuset för att visa upp sina produkter under vin- och delikatessmässan. Förutom en mängd olika viner fanns även delikatesser som korv, ost eller lakrits. Några med ett genuint vinintresse och som besökte mässan under lördagen var Emma, Björn och Ann Karlsson samt John Magnusson.

_ Jag tycker bäst om zinfandel-druvan, säger Emma Karlsson. Men på mässan här började vi med ett glas champagne, det är alltid en bra start, berättar hon. Nu ska vi gå vidare och prova amaroneviner.

Det var fullt drag och gasen i bott när Samir och Viktor uppträdde på matfestivalscenen under lördagen. Scenområdet var fullpackat med ungdomar och barn som ville se sina idoler sjunga, dansa runt och smälla av konfettistavar. Publikkontakten var det absolut inget fel på, när de ber alla hoppa till en låt så svänger det om hela Kyrkparken. Senare under kvällen uppträdde Charlotte Perrelli inför en entusiastisk publik.

Mattias Hägg och Martin Knutas upprepade fjolåret matvinst och kockade hem två prestigefyllda priser i årets matfestival, de knep både juryns och publikens pris. Deras framgångsrecept var närproducerade råvaror och en balans mellan alla smaker. Trerättersmenyn som bestod av varmrökt kycklingfilé, kantarellsoppa och havtornspannacotta föll både jury och publik i smaken. De andra två priserna som delades ut för bästa service och bästa inredning gick båda till krogen Plateaux.

Ett 30-tal utställare var på plats i Valhall i Kulturhuset för att visa upp sina produkter under vin- och delikatessmässan. Förutom en mängd olika viner fanns även delikatesser som korv, ost eller lakrits. Några med ett genuint vinintresse och som besökte mässan under lördagen var Emma, Björn och Ann Karlsson samt John Magnusson.

_ Jag tycker bäst om zinfandel-druvan, säger Emma Karlsson. Men på mässan här började vi med ett glas champagne, det är alltid en bra start, berättar hon. Nu ska vi gå vidare och prova amaroneviner.

Det var fullt drag och gasen i bott när Samir och Viktor uppträdde på matfestivalscenen under lördagen. Scenområdet var fullpackat med ungdomar och barn som ville se sina idoler sjunga, dansa runt och smälla av konfettistavar. Publikkontakten var det absolut inget fel på, när de ber alla hoppa till en låt så svänger det om hela Kyrkparken. Senare under kvällen uppträdde Charlotte Perrelli inför en entusiastisk publik.

Mattias Hägg och Martin Knutas upprepade fjolåret matvinst och kockade hem två prestigefyllda priser i årets matfestival, de knep både juryns och publikens pris. Deras framgångsrecept var närproducerade råvaror och en balans mellan alla smaker. Trerättersmenyn som bestod av varmrökt kycklingfilé, kantarellsoppa och havtornspannacotta föll både jury och publik i smaken. De andra två priserna som delades ut för bästa service och bästa inredning gick båda till krogen Plateaux.