30 aug 2016 16:17

30 aug 2016 16:18

Teater och musik i höst

SKÖVDE: Riksteatern Skövde firar 30 år och inleder säsongen med gratisföreställning för medlemmarna

Riksteatern Skövde är numera namnet på Skövde teaterförening som i år firar 30 års jubileum. Säsongens första uppsättning heter Svenska Amerika linien. För att fira jubileet kommer alla medlemmar i Riksteatern Skövde och Teatervännerna i Skaraborg att få se föreställningen gratis.

Framträdandet med sångaren Mattias Enn och pianisten Carina E Nilsson kommer att ges i Valhall. Med historier från Svenska Amerikan linjens fartyg som gick över Atlanten, och med musik av bland andra Karl Gerhard och Cole Porter binder Mattias Enn samman en flytande epok.

– Eftersom vi bjuder in alla medlemmar i de båda föreningarna till en gratisföreställning så vill vi vara säkra på att de flesta ska få plats, vi kan ta emot en större publik i Valhall, säger ordförande Pelle Granbom vid Riksteatern Skövde.

Bert Karlsson

En premiär kan Skövdepubliken se fram emot när musikproduktionen om Bert Karlsson får sin turnépremiär på Stadsteatern. Pjäsen heter Främling och berättar om Bert Karlssons liv inom schlagermusiken, Sommarland, som politiker och nu till Asylkung, som han kallas i programmet.

– Jag har pratat med Bert och vi hoppas han ska komma till premiären, berättar Pelle Granbom. Vi tror att föreställningen ska locka en hel del publik.

Digitala studion har även den ett digert program. Tristan och Isolde som direktsänds från Metropolitan i New York har svenska Nina Stemme i huvudrollen som Isolde, en av hennes paradroller. Nyårskonserten från Berlin har blivit något av en klassiker och den visas även i år.

Popmusikerna avlöser varandra på teaterscen under hösten, först ut är Mikael Rickfors som sjunger och berättar om sin nästan 50 år långa karriär. Magnus Uggla framträder en vecka senare, hans monolog om sitt liv och karriär varvas med musik. Föreställningen Hallå, popmusik, kickar och kläder har fått lysande recensioner.

Framträdandet med sångaren Mattias Enn och pianisten Carina E Nilsson kommer att ges i Valhall. Med historier från Svenska Amerikan linjens fartyg som gick över Atlanten, och med musik av bland andra Karl Gerhard och Cole Porter binder Mattias Enn samman en flytande epok.

– Eftersom vi bjuder in alla medlemmar i de båda föreningarna till en gratisföreställning så vill vi vara säkra på att de flesta ska få plats, vi kan ta emot en större publik i Valhall, säger ordförande Pelle Granbom vid Riksteatern Skövde.

Bert Karlsson

En premiär kan Skövdepubliken se fram emot när musikproduktionen om Bert Karlsson får sin turnépremiär på Stadsteatern. Pjäsen heter Främling och berättar om Bert Karlssons liv inom schlagermusiken, Sommarland, som politiker och nu till Asylkung, som han kallas i programmet.

– Jag har pratat med Bert och vi hoppas han ska komma till premiären, berättar Pelle Granbom. Vi tror att föreställningen ska locka en hel del publik.

Digitala studion har även den ett digert program. Tristan och Isolde som direktsänds från Metropolitan i New York har svenska Nina Stemme i huvudrollen som Isolde, en av hennes paradroller. Nyårskonserten från Berlin har blivit något av en klassiker och den visas även i år.

Popmusikerna avlöser varandra på teaterscen under hösten, först ut är Mikael Rickfors som sjunger och berättar om sin nästan 50 år långa karriär. Magnus Uggla framträder en vecka senare, hans monolog om sitt liv och karriär varvas med musik. Föreställningen Hallå, popmusik, kickar och kläder har fått lysande recensioner.