31 aug 2016 14:01

31 aug 2016 14:01

Fick inblick i hotell och restaurang

SKÖVDE: Träff för studie- och yrkesvägledare under onsdagen

Ett 20-tal studie- och yrkesvägledare från Skaraborg fick en inblick i hotell- och restaurangbranschen.

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter i branschen, säger hotelldirektören på Scandic Billingen, Kristian Sandahl, som är kock i grunden.

Behovet av personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. Enligt Maria Ek, kommunikationsansvarig på Visita Västra, saknas 7000 kockar. Inför det kommande gymnasievalet bjöds studie- och yrkesvägledare in till en träff på Scandic Billingen.

– Vi behöver börja någonstans och det här är ett sätt för branschrådet och branschorganisationen att skapa en större förståelse och inblick i branschen, säger Kristian Sandahl.

– Vi har ett praokoncept och vill klargöra hur vi tänker, att praktiken ska vara för dem som tänker sig en framtid i branschen, vi tar normalt inte emot så unga praktikanter, vi gör det för att vi vill öka söktrycket, säger Åsa Vlk, hotelldirektör på Choice hotel.

Behovet av personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. Enligt Maria Ek, kommunikationsansvarig på Visita Västra, saknas 7000 kockar. Inför det kommande gymnasievalet bjöds studie- och yrkesvägledare in till en träff på Scandic Billingen.

– Vi behöver börja någonstans och det här är ett sätt för branschrådet och branschorganisationen att skapa en större förståelse och inblick i branschen, säger Kristian Sandahl.

– Vi har ett praokoncept och vill klargöra hur vi tänker, att praktiken ska vara för dem som tänker sig en framtid i branschen, vi tar normalt inte emot så unga praktikanter, vi gör det för att vi vill öka söktrycket, säger Åsa Vlk, hotelldirektör på Choice hotel.