31 aug 2016 15:48

31 aug 2016 15:48

Hotade man med pistol

SKÖVDE: Misstänkt för grovt olaga hot

Två unga män hamnade i bråk i helgen – då drog en av dem upp en pistol. En 19-årig man misstänks nu för grovt olaga hot.

De två männen, obekanta med varandra, stötte ihop under Matfestivalen. En situation uppstod och 19-åringen ska då ha dragit fram en pistol eller ett föremål som liknande en pistol. 19-åringen greps av polis och anhölls senare av åklagare misstänkt för grovt olaga hot. Men han försattes på fri fot i tisdags.

– Han inte längre kan påverka utredningen, säger åklagaren Johan Stenberg.

Mannen vidgår mannen omständigheterna i ärendet, men bestrider ansvar. Han hävdar att han har försvarat sig själv.

19-åringen är aktuellt i ett annat ärende – men där är han brottsoffer. Fem män har dömts för människorov och rån, brott riktade mot honom. Domen är överklagad till hovrätten. Det misstänka olaga hotet ska dock inte ha med det ärendet att göra.

De två männen, obekanta med varandra, stötte ihop under Matfestivalen. En situation uppstod och 19-åringen ska då ha dragit fram en pistol eller ett föremål som liknande en pistol. 19-åringen greps av polis och anhölls senare av åklagare misstänkt för grovt olaga hot. Men han försattes på fri fot i tisdags.

– Han inte längre kan påverka utredningen, säger åklagaren Johan Stenberg.

Mannen vidgår mannen omständigheterna i ärendet, men bestrider ansvar. Han hävdar att han har försvarat sig själv.

19-åringen är aktuellt i ett annat ärende – men där är han brottsoffer. Fem män har dömts för människorov och rån, brott riktade mot honom. Domen är överklagad till hovrätten. Det misstänka olaga hotet ska dock inte ha med det ärendet att göra.