01 sep 2016 15:59

01 sep 2016 16:01

Nytt sabotage mot Silvester Jellinek?

SKÖVDE: Låda med "explosivt" hittad på First hotell Billingehus

Har sabotagen mot Silvester Jellinek tagit fart igen? Efter att en stor låda, märkt med ”explosivt” hittades på en toalett på hotell Billingehus är frågan befogad.
– Detta är väldigt obehagligt, inte bara för mig och min familj utan även för mina kollegor, säger han till SLA

SLA kunde i ett flertal artiklar i våras avslöja hur hotellägaren och kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek drabbades av sabotage, framför allt handlade det om att hjulbultar på hans bilar och hästkärra hade lossats, det samma hände med hjulbultarna på en hotellgästs bil. Och någon skapade också i Jellineks namn ett konto på facebook och skickade ut hundratals vänförfrågningar och en del skamliga förslag.

Nedlagd utredning

Allt som drabbade Jellinek polisanmäldes och Skövdepolisen såg allvarligt på det inträffade, men sade tidigt att det var svårutrett eftersom det inte fanns några vittnen till gärningarna. I juni lade polisen ner utredningen i brist på bevis.

Jellinek själv menar att det under lång tid pågått en hatkampanj mot honom, denna accelererade efter att Billingesatsningen med Skövde kommun blev känd. Efter händelserna i våras lugnade dock allt ner sig och någonstans trodde Silvester Jellinek att det var över.

Men efter att man på onsdagseftermiddagen hittat en gammal ammunitionslåda, märkt med ”explosivt”, på en damtoalett i hotellets öppna utrymmen känner han stort obehag.

Öppnade lådan

– Jag kan ju inte göra annat än att koppla det till det som hänt tidigare. Det kan inte handla om något pojkstreck för om några unga personer rörde sig här skulle vi ha sett det. Dessutom har den som gjort detta lagt ner en del jobb på lådan.

– Sedan gjorde jag något som jag kanske inte borde ha gjort, jag öppnade lådan. Men jag tänkte att sannolikheten väl inte var så stor att det var en riktig bomb.

Någon bomb var det alltså inte, men tyngder hade lagts i lådan, uppenbarligen för att det skulle bli verklighetstroget.

Polis tillkallades

Polisen kallades till platsen och enligt Jellinek ser man allvarligt på händelsen och gör också kopplingen till övriga sabotage.

Silvester Jellinek är luttrad men säger att både han och hans familj tar väldigt illa vid sig.

– Även kollegorna här. Att detta inte bara kan ta slut!

SLA kunde i ett flertal artiklar i våras avslöja hur hotellägaren och kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek drabbades av sabotage, framför allt handlade det om att hjulbultar på hans bilar och hästkärra hade lossats, det samma hände med hjulbultarna på en hotellgästs bil. Och någon skapade också i Jellineks namn ett konto på facebook och skickade ut hundratals vänförfrågningar och en del skamliga förslag.

Nedlagd utredning

Allt som drabbade Jellinek polisanmäldes och Skövdepolisen såg allvarligt på det inträffade, men sade tidigt att det var svårutrett eftersom det inte fanns några vittnen till gärningarna. I juni lade polisen ner utredningen i brist på bevis.

Jellinek själv menar att det under lång tid pågått en hatkampanj mot honom, denna accelererade efter att Billingesatsningen med Skövde kommun blev känd. Efter händelserna i våras lugnade dock allt ner sig och någonstans trodde Silvester Jellinek att det var över.

Men efter att man på onsdagseftermiddagen hittat en gammal ammunitionslåda, märkt med ”explosivt”, på en damtoalett i hotellets öppna utrymmen känner han stort obehag.

Öppnade lådan

– Jag kan ju inte göra annat än att koppla det till det som hänt tidigare. Det kan inte handla om något pojkstreck för om några unga personer rörde sig här skulle vi ha sett det. Dessutom har den som gjort detta lagt ner en del jobb på lådan.

– Sedan gjorde jag något som jag kanske inte borde ha gjort, jag öppnade lådan. Men jag tänkte att sannolikheten väl inte var så stor att det var en riktig bomb.

Någon bomb var det alltså inte, men tyngder hade lagts i lådan, uppenbarligen för att det skulle bli verklighetstroget.

Polis tillkallades

Polisen kallades till platsen och enligt Jellinek ser man allvarligt på händelsen och gör också kopplingen till övriga sabotage.

Silvester Jellinek är luttrad men säger att både han och hans familj tar väldigt illa vid sig.

– Även kollegorna här. Att detta inte bara kan ta slut!