02 sep 2016 12:20

02 sep 2016 12:20

Skövde kommun sätter punkt för badsäsongen

SKÖVDE: Tar upp bryggor

Vill du fortfarande bada i Skövde är det bäst att passa på i helgen.
På måndag stänger nämligen Skövde kommun badsäsongen officiellt.

Det går givetvis att bada i Skövdes sjöar även senare för den som lockas av det, men från och med nästa vecka avslutas badsäsongen från kommunalt håll. Då tas en del bryggor upp och badplatserna görs i ordning inför vintern.

– Under badsäsong har vi daglig tillsyn av badplatserna, men den släpper vi i och med att vi stänger badsäsongen. Nu försöker vi kanske åka ut veckovis i stället för att se till dem, kommenterar Frida Anderstedt, som är enhetschef på fritidsförvaltningen.

Toaletterna stängs också igen, men det dröjer ytterligare några veckor.

Även om vädret inte varit det allra bästa så har Skövdes sjöar och badplatser lockat en hel del besökare de senaste månaderna.

– Jag sammanfattar det som en bra badsäsong, avslutar Frida Anderstedt.

Det går givetvis att bada i Skövdes sjöar även senare för den som lockas av det, men från och med nästa vecka avslutas badsäsongen från kommunalt håll. Då tas en del bryggor upp och badplatserna görs i ordning inför vintern.

– Under badsäsong har vi daglig tillsyn av badplatserna, men den släpper vi i och med att vi stänger badsäsongen. Nu försöker vi kanske åka ut veckovis i stället för att se till dem, kommenterar Frida Anderstedt, som är enhetschef på fritidsförvaltningen.

Toaletterna stängs också igen, men det dröjer ytterligare några veckor.

Även om vädret inte varit det allra bästa så har Skövdes sjöar och badplatser lockat en hel del besökare de senaste månaderna.

– Jag sammanfattar det som en bra badsäsong, avslutar Frida Anderstedt.