03 sep 2016 12:20

03 sep 2016 12:20

Tusentals cyklar Tre Berg

SKARABORG: "Att det är på hemmaplan är riktigt härligt"

Tusentals cyklister deltar i Tre Berg under lördagen. Ett depåstopp finns vid Gröna Lund utanför Lerdala.
– Att det är på hemmaplan är riktigt härligt, säger Ulf Lindholm som cyklar för Lerdala IF.

Cykeltävlingen Tre Berg pågår under lördagen. Start och mål är i Skara. En depå som passeras på vägen finns vid Gröna Lund utanför Lerdala. Klungan i täten i elitklassen passerade där vid 10-tiden. De vassaste motionärerna var inte långt efter. Men det dröjde ett tag innan några i motionsklassen svängde in för att fylla på med vätska och något att äta.

– Godaste kanelbullen jag ätit, sa en man innan han kastade sig upp på cykeln igen och trampade vidare.

Några tog en lite längre paus än så.

– Det går bra. Det är första gången jag cyklar det här loppet. Jag kör Vätternrundan och tänkte prova på det här, vi är fem stycken som åker ihop, berättar Gunnar Tilander från Hjo VK.

För Adam Rapp från Skövde CK gick det trögt.

– Jag har varit förkyld i veckan, det är en jätterolig tävling och när det är på hemmaplan är det svårt att låta bli, berättar han.

Olof Carlander i samma klubb tyckte att loppet gått bra.

– För mina förhållanden. Bäst före-datum har passerat, jag fyller 70 nästa år.

Ulf Lindholm körde för Lerdala IF och tyckte att det gått bra att cykla.

– Jag är halvvägs nu. Det känns fint. Jag har ett bra gäng att åka med, vi är 20 cyklister ungefär. Att det är på hemmaplan är riktigt härligt. Det är ett trevligt lopp, fina vägar och ett bra arrangemang tycker jag, berättar Ulf Lindholm som var med förra året också.

Vad betyder depån?

– Den betyder mycket, vila, återhämtning och lite energiintag, säger Ulf Lindholm som räknade med att det skulle ta sex timmar för honom att cykla hela sträckan.

Cykeltävlingen Tre Berg pågår under lördagen. Start och mål är i Skara. En depå som passeras på vägen finns vid Gröna Lund utanför Lerdala. Klungan i täten i elitklassen passerade där vid 10-tiden. De vassaste motionärerna var inte långt efter. Men det dröjde ett tag innan några i motionsklassen svängde in för att fylla på med vätska och något att äta.

– Godaste kanelbullen jag ätit, sa en man innan han kastade sig upp på cykeln igen och trampade vidare.

Några tog en lite längre paus än så.

– Det går bra. Det är första gången jag cyklar det här loppet. Jag kör Vätternrundan och tänkte prova på det här, vi är fem stycken som åker ihop, berättar Gunnar Tilander från Hjo VK.

För Adam Rapp från Skövde CK gick det trögt.

– Jag har varit förkyld i veckan, det är en jätterolig tävling och när det är på hemmaplan är det svårt att låta bli, berättar han.

Olof Carlander i samma klubb tyckte att loppet gått bra.

– För mina förhållanden. Bäst före-datum har passerat, jag fyller 70 nästa år.

Ulf Lindholm körde för Lerdala IF och tyckte att det gått bra att cykla.

– Jag är halvvägs nu. Det känns fint. Jag har ett bra gäng att åka med, vi är 20 cyklister ungefär. Att det är på hemmaplan är riktigt härligt. Det är ett trevligt lopp, fina vägar och ett bra arrangemang tycker jag, berättar Ulf Lindholm som var med förra året också.

Vad betyder depån?

– Den betyder mycket, vila, återhämtning och lite energiintag, säger Ulf Lindholm som räknade med att det skulle ta sex timmar för honom att cykla hela sträckan.