04 sep 2016 18:29

04 sep 2016 18:29

Friskvård i fint väder

SKÖVDE: Föreningslivet visade upp sig

65 föreningar och organisationer visade upp sin verksamhet under söndagen när Friskvårdens dag firade 30 år. Bland mycket annat kunde allmänheten prova på att baka bröd och skjuta pilbåge.

Med skidstadion som centrum öppnade Skövde kommun dörrarna till friskvårdens dag uppe på Billingens friluftsområde. Detta var platsen där 65 föreningar och organisationer fanns på plats för att visa upp sin verksamhet under söndagsförmiddagen.

Testa på

Allmänheten kunde i det skinande sensommarvädret vandra den 2,5 kilometer långa slingan runt Åsbotorpsjön för att testa på många sorters aktiviteter och smaker. Längs slingan fanns också två tipspromenader, en för barn och en för vuxna, där vinnarna kunde vinna biljetter till Skövde äventyrsbad och ett spa.

Visa upp sig

Ballonger delades ut här och var, musikskolans brassensemble bjöd på musik och det blev även en street dance-uppvisning innan det hela avslutades klockan tretton.

Unga som gamla hade mycket att prova på. Vid friluftsfrämjandet kunde barnen träffa Skogsmulle medan föräldrarna kunde ta sig en fika. Det är Skövde kommun som är arrangör för dagen som hållits i 30 år. Den är ett sätt för Skövdes föreningsliv att visa upp sig. Samtidigt som allmänheten kan hitta nya intressen.

Med skidstadion som centrum öppnade Skövde kommun dörrarna till friskvårdens dag uppe på Billingens friluftsområde. Detta var platsen där 65 föreningar och organisationer fanns på plats för att visa upp sin verksamhet under söndagsförmiddagen.

Testa på

Allmänheten kunde i det skinande sensommarvädret vandra den 2,5 kilometer långa slingan runt Åsbotorpsjön för att testa på många sorters aktiviteter och smaker. Längs slingan fanns också två tipspromenader, en för barn och en för vuxna, där vinnarna kunde vinna biljetter till Skövde äventyrsbad och ett spa.

Visa upp sig

Ballonger delades ut här och var, musikskolans brassensemble bjöd på musik och det blev även en street dance-uppvisning innan det hela avslutades klockan tretton.

Unga som gamla hade mycket att prova på. Vid friluftsfrämjandet kunde barnen träffa Skogsmulle medan föräldrarna kunde ta sig en fika. Det är Skövde kommun som är arrangör för dagen som hållits i 30 år. Den är ett sätt för Skövdes föreningsliv att visa upp sig. Samtidigt som allmänheten kan hitta nya intressen.

  • Tobias Larsson Franzén