05 sep 2016 13:34

05 sep 2016 13:34

Skövdeföretag miljonsatsar på ny lek

SKÖVDE: Stellas lekland bygger nytt

Stellas lekland på Stallsiken nysatsar.
Företaget investerar drygt en miljon kronor på ny lek i lokalen.
– Vi känner att vi vill utveckla vårt koncept. Vi expanderar på befintlig yta och bygger mer lek, säger Peter Brodow som är en av ägarna.

Stellas lekland startade sin verksamhet i februari 2011.

Under årens lopp har företaget gjort mindre förändringar. Det har mest handlat om underhåll av den befintliga verksamheten.

Nu fem år efter etableringen i Skövde väljer företaget att satsa på helt ny lek.

– Vi har kört det här i över fem år och har vetat om att vi har en bra takhöjd och att det finns möjligheter att bygga mer lek den dagen man har ekonomiska möjligheter till det. Det är ganska fiffigt när man inte behöver utöka markplan utan kan bygga ytterligare i den lokal vi har, säger Peter Brodow som äger företaget tillsammans med Cedrik Edvinsson.

Investeringskostnaderna beräknas till mellan en miljon och en och en halv miljon kronor.

– Vi får se var det slutar men för oss är det en relativt stor investering. Vi ville hitta på något nytt. Vi har väldigt många barn som började gå här när de var två, tre år och som fortfarande är kvar hos oss. De tycker att det är roligt med lite förändringar. Vi vill utveckla vårt koncept. När vi har möjlighet både ekonomiskt och utrymmesmässigt var det lätt att köra på det här, fortsätter Peter Brodow som även driver ett lekland i Uddevalla med sin kompanjon.

Börjar bygga i veckan

Ombyggnationen inleds den här veckan och allt beräknas vara klart till mitten av september.

– Vi kommer att bygga parallellt från och med fredag. Då kommer vi att ha öppet men vi har stängt i tre dagar under den här veckan.

– Man kan säga att det är tre nya delar som vi bygger. I vårt högsta hörn har vi haft en hoppborg som vi nu tar bort och där vi i stället bygger en hög och brant ruschbana. Sedan bygger vi även upp studsmattor på andra plan på hög höjd och under där ska det vara lite parkour-lik verksamhet. Därutöver gör vi ett antal nya gångar, fortsätter Brodow.

Vill bygga luftigt

Ägarna vill göra ett redan bra lekland bättre.

– Föräldrarna trivs när det är lite utrymme att röra sig på så vi är väldigt måna om att ha kvar luftigheten i lokalen. Vi vill inte bygga för trångt utan det ska vara luftigt så föräldrarna kan ha koll på barnen.

Stellas lekland startade sin verksamhet i februari 2011.

Under årens lopp har företaget gjort mindre förändringar. Det har mest handlat om underhåll av den befintliga verksamheten.

Nu fem år efter etableringen i Skövde väljer företaget att satsa på helt ny lek.

– Vi har kört det här i över fem år och har vetat om att vi har en bra takhöjd och att det finns möjligheter att bygga mer lek den dagen man har ekonomiska möjligheter till det. Det är ganska fiffigt när man inte behöver utöka markplan utan kan bygga ytterligare i den lokal vi har, säger Peter Brodow som äger företaget tillsammans med Cedrik Edvinsson.

Investeringskostnaderna beräknas till mellan en miljon och en och en halv miljon kronor.

– Vi får se var det slutar men för oss är det en relativt stor investering. Vi ville hitta på något nytt. Vi har väldigt många barn som började gå här när de var två, tre år och som fortfarande är kvar hos oss. De tycker att det är roligt med lite förändringar. Vi vill utveckla vårt koncept. När vi har möjlighet både ekonomiskt och utrymmesmässigt var det lätt att köra på det här, fortsätter Peter Brodow som även driver ett lekland i Uddevalla med sin kompanjon.

Börjar bygga i veckan

Ombyggnationen inleds den här veckan och allt beräknas vara klart till mitten av september.

– Vi kommer att bygga parallellt från och med fredag. Då kommer vi att ha öppet men vi har stängt i tre dagar under den här veckan.

– Man kan säga att det är tre nya delar som vi bygger. I vårt högsta hörn har vi haft en hoppborg som vi nu tar bort och där vi i stället bygger en hög och brant ruschbana. Sedan bygger vi även upp studsmattor på andra plan på hög höjd och under där ska det vara lite parkour-lik verksamhet. Därutöver gör vi ett antal nya gångar, fortsätter Brodow.

Vill bygga luftigt

Ägarna vill göra ett redan bra lekland bättre.

– Föräldrarna trivs när det är lite utrymme att röra sig på så vi är väldigt måna om att ha kvar luftigheten i lokalen. Vi vill inte bygga för trångt utan det ska vara luftigt så föräldrarna kan ha koll på barnen.