07 sep 2016 14:27

07 sep 2016 14:27

Bussresandet ökar nu

SKÖVDE

Bussresandet fortsätter att öka i Skövde skriver Västtrafik i ett pressmeddelande. Det är främst bussresandet i Skövde stad samt på linje 1 Express som står för den större delen av ökningen.

Linje 1 trafikerar sträckan Skövde, Lidköping och Trollhättan. Under det första halvåret har ökningen av busspassagerare varit nio procent, jämfört med samma period under förra året. En bidragande orsak till ökningen, säger Västtrafik, är de trafiklösningar som passar fler människor. En utökad trafik i vissa lägen samt enklare biljettköp spelar även det en roll. Det enklare sättet att köpa biljett sker genom appen Västtrafik to go. Att det dessutom finns wifi på alla stadsbussar samt på linje 1 Express gör även det att fler lockas till kollektivtrafiken.

 

Linje 1 trafikerar sträckan Skövde, Lidköping och Trollhättan. Under det första halvåret har ökningen av busspassagerare varit nio procent, jämfört med samma period under förra året. En bidragande orsak till ökningen, säger Västtrafik, är de trafiklösningar som passar fler människor. En utökad trafik i vissa lägen samt enklare biljettköp spelar även det en roll. Det enklare sättet att köpa biljett sker genom appen Västtrafik to go. Att det dessutom finns wifi på alla stadsbussar samt på linje 1 Express gör även det att fler lockas till kollektivtrafiken.