08 sep 2016 14:27

08 sep 2016 14:27

Ett besök från urtiden

SKÖVDE: Dinosaurier hälsar på i Skövde med Jurassic expo dinosaurieutställning

Jurassic expo heter den mobila dinosaurieutställning som just nu turnerar i landet. I september är det Skövdes tur att få besök av Tyrannosaurus Rex och de andra konstgjorda bestarna.

Jurassic expo är den största mobila dinosaurieutställningen i Europa, och från april till oktober pågår en turné runt om i landet för att visa upp dinosaurieutställningen. I Skövde kommer utställningen att hålla till på grusparkeringen bredvid Södra IP under drygt en vecka.

Expon ska hållas i ett 1 000 kvadratmeter stort tält som ska fyllas med ett 30-tal olika dinosauriefigurer. Anläggningen ägs av ett svenskt, tyskt och franskt bolag och nu är det första gången som de turnerar runt i Sverige med sin urtidsexpo.

Flera av dinosaurierna har rörliga leder och är ett slags robotar som kan röra sig, de kallas för animatronics och påminner om de som används inom filmen.

Utställningen vänder sig mest till familjer med barn, och för dem finns det olika saker att göra förutom att titta på de skräckinjagande modellerna. Barnen kan rida på några modeller och några mindre sötnosar kan man få mata med nappflaska.

Det finns även en multimediahörna samt en liten arkeologisk yta där barnen kan gräva efter fossil.

Jurassic expo är den största mobila dinosaurieutställningen i Europa, och från april till oktober pågår en turné runt om i landet för att visa upp dinosaurieutställningen. I Skövde kommer utställningen att hålla till på grusparkeringen bredvid Södra IP under drygt en vecka.

Expon ska hållas i ett 1 000 kvadratmeter stort tält som ska fyllas med ett 30-tal olika dinosauriefigurer. Anläggningen ägs av ett svenskt, tyskt och franskt bolag och nu är det första gången som de turnerar runt i Sverige med sin urtidsexpo.

Flera av dinosaurierna har rörliga leder och är ett slags robotar som kan röra sig, de kallas för animatronics och påminner om de som används inom filmen.

Utställningen vänder sig mest till familjer med barn, och för dem finns det olika saker att göra förutom att titta på de skräckinjagande modellerna. Barnen kan rida på några modeller och några mindre sötnosar kan man få mata med nappflaska.

Det finns även en multimediahörna samt en liten arkeologisk yta där barnen kan gräva efter fossil.