09 sep 2016 13:23

09 sep 2016 13:23

"Bombutredning" nedlagd

SKÖVDE

Även om polisen tror att det finns ett samband mellan ”bomblådan” på hotell Billingehus och tidigare sabotage mot Silvester Jellinek läggs utredningen ner. Enligt polisen finns inget att arbeta vidare med i nuläget.

SLA kunde i våras avslöja hur hotellägaren och kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek drabbades av sabotage, bland annat med lösa hjulbultar och påhittade facebookkonto. Polisen såg allvarligt på händelserna men lade till slut ner utredningen i brist på bevis. I förra veckan avslöjade SLA att en trälåda märkt ”explosivt” hade placerats på en toalett i hotellet. Den innehöll visserligen inga bomber, bara två gatstenar, men det upplevdes ändå som mycket obehagligt av Jellinek och hotellpersonalen.

– Det förstår jag och det är väl troligt att alla händelserna hänger ihop, men tyvärr gick inte att säkra några spår på stenarna eller annat och utredningen läggs ned, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

– Men givetvis kan den återupptas om et framkommer nya uppgifter kring ärendet.

SLA kunde i våras avslöja hur hotellägaren och kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek drabbades av sabotage, bland annat med lösa hjulbultar och påhittade facebookkonto. Polisen såg allvarligt på händelserna men lade till slut ner utredningen i brist på bevis. I förra veckan avslöjade SLA att en trälåda märkt ”explosivt” hade placerats på en toalett i hotellet. Den innehöll visserligen inga bomber, bara två gatstenar, men det upplevdes ändå som mycket obehagligt av Jellinek och hotellpersonalen.

– Det förstår jag och det är väl troligt att alla händelserna hänger ihop, men tyvärr gick inte att säkra några spår på stenarna eller annat och utredningen läggs ned, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

– Men givetvis kan den återupptas om et framkommer nya uppgifter kring ärendet.