09 sep 2016 15:37

09 sep 2016 15:37

Skojiga paket när förskolan invigdes

SKÖVDE: Nya förskolan Bissgården i Skultorp invigd

Bissgårdens förskola i Skultorp är invigd, nybygget vid Orkanvallen startade upp verksamhetan under augusti och under fredagen firade man invigningen med bandklippning, sång och glass. Dessutom fick barnen öppna en del spännande paket.

– Kommer ni ihåg hur det såg ut när vi var här och tittade förra året, säger förskolans chef Inger Westerberg till förskolebarnen. Då var det bara jordhögar här och grävskopor, det fanns inget hus och inget gräs.

Under fredagen såg det annorlunda ut vid den sprillans nya förskolan Bissgården, som ligger i det nya området bakom Orkanvallen i Skultorp. Sedan augusti har förskolan startat i det nya huset, gräsmattor och lekytor är anlagda och på en kulle tronar ett slags konstverk med vimplar som ska vaja i vinden. Under invigningen var det däremot i princip vindstilla, något som inte är så vanligt vid Orkanvallen annars. Efter invigningen delades paket ut till förskolan, bland annat från byggfirman Asplunds. Det var rena julaftonsstämningen när barnen fick riva omslagspapper och packa upp leksaker till sin nya förskola.

– Kommer ni ihåg hur det såg ut när vi var här och tittade förra året, säger förskolans chef Inger Westerberg till förskolebarnen. Då var det bara jordhögar här och grävskopor, det fanns inget hus och inget gräs.

Under fredagen såg det annorlunda ut vid den sprillans nya förskolan Bissgården, som ligger i det nya området bakom Orkanvallen i Skultorp. Sedan augusti har förskolan startat i det nya huset, gräsmattor och lekytor är anlagda och på en kulle tronar ett slags konstverk med vimplar som ska vaja i vinden. Under invigningen var det däremot i princip vindstilla, något som inte är så vanligt vid Orkanvallen annars. Efter invigningen delades paket ut till förskolan, bland annat från byggfirman Asplunds. Det var rena julaftonsstämningen när barnen fick riva omslagspapper och packa upp leksaker till sin nya förskola.