14 sep 2016 14:37

14 sep 2016 14:37

Dömd för bilrån överklagar

SKÖVDE

Den 26-årige Skövdebo som dömdes till fängelse för att under vapenhot ha tvingat till sig en bil och dessutom senare försökte att muta en arrestvakt överklagar domen. Han vill att hovrätten ogillar åtalet.

26-åringen dömdes i augusti till fängelse i ett år och två månader för det brutala rånet tidigare i somras då han maskerad och beväpnad tvingade till sig en bil i Södra Ryd. När han sedan var frihetsberövad, anhållen för det aktuella brottet, försökte han muta en vakt i arresten för att komma åt en pistolattrapp som låg kvar i bilen som polisen hade tagit i beslag. Vakten vittnade under rättegången om att 26-åringen sagt att han skulle få 150 000 kronor om han hjälpte honom till bilen som stod på polisgården.

När 26-åringen nu överklagar Skaraborgs tingsrätts dom är det med yrkandet att åtalet som avser grovt olaga hot, bilstöld och givande av muta ogillas.

26-åringen dömdes trots att han hävdade att han inte ens var i Skövde vid tillfället. Men tingsrätten trodde inte på att han befann sig i Falköping, domstolen sade i domen att hans berättelse inte har gjort något trovärdigt och tillförlitligt intryck. Domstolen ansåg också att vittnesmålet från 26-åringens kompis som skulle styrka att han var i Falköping, var svagt och detaljfattigt.

I överklagandet hävdar 26-åringen att tingsrättens dom är felaktig, domstolen har felaktigt värderat den bevisning som fanns i målet. ”Det är ej styrkt att NN har begått de åtalade gärningarna” säger hans advokat Helena Svärd.

26-åringen dömdes i augusti till fängelse i ett år och två månader för det brutala rånet tidigare i somras då han maskerad och beväpnad tvingade till sig en bil i Södra Ryd. När han sedan var frihetsberövad, anhållen för det aktuella brottet, försökte han muta en vakt i arresten för att komma åt en pistolattrapp som låg kvar i bilen som polisen hade tagit i beslag. Vakten vittnade under rättegången om att 26-åringen sagt att han skulle få 150 000 kronor om han hjälpte honom till bilen som stod på polisgården.

När 26-åringen nu överklagar Skaraborgs tingsrätts dom är det med yrkandet att åtalet som avser grovt olaga hot, bilstöld och givande av muta ogillas.

26-åringen dömdes trots att han hävdade att han inte ens var i Skövde vid tillfället. Men tingsrätten trodde inte på att han befann sig i Falköping, domstolen sade i domen att hans berättelse inte har gjort något trovärdigt och tillförlitligt intryck. Domstolen ansåg också att vittnesmålet från 26-åringens kompis som skulle styrka att han var i Falköping, var svagt och detaljfattigt.

I överklagandet hävdar 26-åringen att tingsrättens dom är felaktig, domstolen har felaktigt värderat den bevisning som fanns i målet. ”Det är ej styrkt att NN har begått de åtalade gärningarna” säger hans advokat Helena Svärd.