14 sep 2016 18:01

14 sep 2016 18:01

Fick pris för god skolmat

SKÖVDE: Billingskolan har fått priset Skolmatsbarometern för de mest nöjda matgästerna i Sverige

Billingskolan har de mest nöjda matgästerna i hela landet. Genom en omröstning har 6 000 elever vid landets skolor sagt sitt och priset Skolmatsbarometern tillföll kockgänget vid Skövdeskolan. Priset delas ut av White guide junior.

Under tisdagen fick Billingskolan motta ett pris vid White guide junior evenemanget i Malmö. Priset kallas för Skolmatsbarometern och är helt nyinstiftat för året.

Priset bygger på en enkät bland 6 000 skolelever i hela landet och Billingskolan inhöstade 8,84 poäng av tio möjliga. Det var den högsta poängen bland alla skolor i landet.

– Vi är ju fantastiskt glada för detta pris, det står ju för allt det vi jobbar för här i köket. Vi jobbar med att laga maten från grunden, hantera råvarorna riktigt och att baka bröd, säger kocken Hanna Nilsson. Vi vill inte vara en matfabrik utan ett riktigt kök.

White guide junior jobbar för att höja kvalitén på skolmaten i landet. Alla skolor som deltog fick frågeformulär som personalen skulle använda att ställa intervjufrågor ifrån till sina unga matgäster.

På Billingskolan ställde kökschef Emmelie Svensson och rektorerna frågor om vilken mat som var godast, vilken mat man tyckte minst om, samt att betygsätta skolbespisningen på en skala mellan ett till tio.

White guide junior var även på besök i skolan, och i motiveringen hyllas allt i från salladsbuffén till det vispade smöret och inredningen, samt inte minst den välkomnande atmosfären och personalen.

– Barnen är ju vår matjury varje dag och de är roade av mat märker vi, säger Emmelie Svensson. De är väldigt ärliga och inte finkänsliga utan talar om vad de tycker, det kan vara att det är för stark mat eller för lite salt, berättar hon.

De fyra som jobbar i skolköket, Emmelie Svensson, Hanna Nilsson, Sofia Andersson och Hikmet Özdes, får vända på slantarna när god mat ska lagas. Budgeten är 9,50 kronor per portion och dag.

Under tisdagen fick Billingskolan motta ett pris vid White guide junior evenemanget i Malmö. Priset kallas för Skolmatsbarometern och är helt nyinstiftat för året.

Priset bygger på en enkät bland 6 000 skolelever i hela landet och Billingskolan inhöstade 8,84 poäng av tio möjliga. Det var den högsta poängen bland alla skolor i landet.

– Vi är ju fantastiskt glada för detta pris, det står ju för allt det vi jobbar för här i köket. Vi jobbar med att laga maten från grunden, hantera råvarorna riktigt och att baka bröd, säger kocken Hanna Nilsson. Vi vill inte vara en matfabrik utan ett riktigt kök.

White guide junior jobbar för att höja kvalitén på skolmaten i landet. Alla skolor som deltog fick frågeformulär som personalen skulle använda att ställa intervjufrågor ifrån till sina unga matgäster.

På Billingskolan ställde kökschef Emmelie Svensson och rektorerna frågor om vilken mat som var godast, vilken mat man tyckte minst om, samt att betygsätta skolbespisningen på en skala mellan ett till tio.

White guide junior var även på besök i skolan, och i motiveringen hyllas allt i från salladsbuffén till det vispade smöret och inredningen, samt inte minst den välkomnande atmosfären och personalen.

– Barnen är ju vår matjury varje dag och de är roade av mat märker vi, säger Emmelie Svensson. De är väldigt ärliga och inte finkänsliga utan talar om vad de tycker, det kan vara att det är för stark mat eller för lite salt, berättar hon.

De fyra som jobbar i skolköket, Emmelie Svensson, Hanna Nilsson, Sofia Andersson och Hikmet Özdes, får vända på slantarna när god mat ska lagas. Budgeten är 9,50 kronor per portion och dag.