16 sep 2016 20:46

16 sep 2016 20:47

Livemusik på Nyeport

SKÖVDE: Skövdebandet Never forget ordnade livekväll för att locka fler till musiken

Skövdebandet Never forget vill göra en satsning på att det ges fler livekonserter och inspirera till att unga startar band. Nyeport var scenen för en rad framträdanden under fredagskvällen, och arrangörerna hoppas redan på en fortsättning med mer livemusik och att fler hittar musiken.

Tillsammans med fritidsledaren på Nyeport, Jenny Mangström, så har Skövdebandet Never forget tänkt ut ett koncept för att väcka intresset för musik och att det ska ges fler möjligheter till att lyssna på livemusik.

– Det har framkommit önskemål om mer musik under de demokratikvällar vi haft här på Nyeport, säger Jenny Mangström Särskilt då livemusik, det behövs lite mer ljud här i huset tycker ungdomarna.

Efter kontakt med bandmedlemmarna Gabriel Larsson, Rickard Åkesson och Johan Hörndahl så bestämde man att satsa på en livekväll med lokal musik, bandet fungerar som arrangör för kvällen.

– Vi vill inspirera ungdomarna till att fatta intresse för musik, starta band och spela själva, säger bandets sångare Gabriel Larsson. Det är bättre än att de bara springer omkring på ute på stan.

– Det anordnas för lite med musik och spelningar, säger bandkollegan Rickard Åkesson, nu hoppas vi det här konceptet kan fortsätta framåt i höst och till våren.

Under musikkvällen på Nyeport kommer tre olika band att spela på scenen, och i kaféet skall tre trubadurer framträda. Never forget kommer sedan att knyta ihop säcken och bjuder på sin livespelning allra sist under kvällen.

En liveakt under kvällen är Skövdetjejen Serina Edvinsson, hon är trubadur och har tagit sig artistnamnet ”Serina e” för att sticka ut lite på Youtube och Spotify. Just nu har hon fem låtar inspelade.

– Jag har spelat in egna låtar här i studion på Nyeport och i Stockholm, berättar Serina. Den här kvällen är ett jättebra initiativ och att man får chansen att stå på scen. Det är svårt att marknadsföra sig själv men man får kämpa på för sin dröm.

Tillsammans med fritidsledaren på Nyeport, Jenny Mangström, så har Skövdebandet Never forget tänkt ut ett koncept för att väcka intresset för musik och att det ska ges fler möjligheter till att lyssna på livemusik.

– Det har framkommit önskemål om mer musik under de demokratikvällar vi haft här på Nyeport, säger Jenny Mangström Särskilt då livemusik, det behövs lite mer ljud här i huset tycker ungdomarna.

Efter kontakt med bandmedlemmarna Gabriel Larsson, Rickard Åkesson och Johan Hörndahl så bestämde man att satsa på en livekväll med lokal musik, bandet fungerar som arrangör för kvällen.

– Vi vill inspirera ungdomarna till att fatta intresse för musik, starta band och spela själva, säger bandets sångare Gabriel Larsson. Det är bättre än att de bara springer omkring på ute på stan.

– Det anordnas för lite med musik och spelningar, säger bandkollegan Rickard Åkesson, nu hoppas vi det här konceptet kan fortsätta framåt i höst och till våren.

Under musikkvällen på Nyeport kommer tre olika band att spela på scenen, och i kaféet skall tre trubadurer framträda. Never forget kommer sedan att knyta ihop säcken och bjuder på sin livespelning allra sist under kvällen.

En liveakt under kvällen är Skövdetjejen Serina Edvinsson, hon är trubadur och har tagit sig artistnamnet ”Serina e” för att sticka ut lite på Youtube och Spotify. Just nu har hon fem låtar inspelade.

– Jag har spelat in egna låtar här i studion på Nyeport och i Stockholm, berättar Serina. Den här kvällen är ett jättebra initiativ och att man får chansen att stå på scen. Det är svårt att marknadsföra sig själv men man får kämpa på för sin dröm.