17 sep 2016 13:13

17 sep 2016 13:13

Mattias snabbast i tufft backrace

På rullskidor uppför Billingen

Mattias Edvardsson, Årsunda IF var snabbare än hemmaåkarna uppför Billingen i lördagens rullskidslopp.

Backracet var åtta kilometer långt och avslutades utanför hotell Billingehus. Någon spurtstrid blev det inte. Mattias Edvardsson gjorde ett ryck i början av backen.

– Det var i backen som det skulle avgöras och jag kände att jag fick en lucka, då var det bara att köra sedan. Jag är nöjd att jag höll undan, förklarade Mattias som blev historisk vinnare i tävlingen som avgjordes för första gången i samband med utomhusfestivalen, Sweden outdoor festival i Skövde.

På söndagen genomförs även ett distanslopp på rullskidor på Billingen. 20-talet åkare fanns med på lördagen. Premiären av tävlingen krockade med SM-tävlingarna på Gotland.

Backracet var åtta kilometer långt och avslutades utanför hotell Billingehus. Någon spurtstrid blev det inte. Mattias Edvardsson gjorde ett ryck i början av backen.

– Det var i backen som det skulle avgöras och jag kände att jag fick en lucka, då var det bara att köra sedan. Jag är nöjd att jag höll undan, förklarade Mattias som blev historisk vinnare i tävlingen som avgjordes för första gången i samband med utomhusfestivalen, Sweden outdoor festival i Skövde.

På söndagen genomförs även ett distanslopp på rullskidor på Billingen. 20-talet åkare fanns med på lördagen. Premiären av tävlingen krockade med SM-tävlingarna på Gotland.