17 sep 2016 06:00

17 sep 2016 06:00

Nu ska Boklok bygga här

SKÖVDE: Trädgårdsstaden får Boklok bebyggelse

Trädgårdsstaden växer så det knakar och nu är det Skanska och Ikea som står på tur att lansera sitt Boklok-koncept där. I november är det säljstart för de 34 bostadsrätter som planeras i området som man ska kalla Anjou.

Namnen på fruktsorter är på modet när byggföretagen namnsätter sina nya bostäder i Trädgårdsstaden. Nyligen lanserade Peab sitt område Astrakan, och nu slår Boklok-konceptet till med Anjou.

Det planeras bli 34 bostadsrättslägenheter med 16 stycken trerummare och lika många fyror, men det blir endast två stycken tvårumslägenheter.

– Vi bygger bara ett vinkelhus och det är i dem som tvårummarna finns, säger Christer Gunnarsson, projektledare för Boklok. De andra sju huskropparna kommer att innehålla fyra lägenheter vardera, och lägenheterna här blir treor och fyror.

De åtta huskropparna byggs färdiga i moduler på fabriken och levereras färdiga till byggplatsen. Varje husdel består av åtta moduler som fogas till varandra, badrum och kök är redan installerade i fabriken.

– När grundplattan är klar så reser vi ett hus per dag, berättar Christer Gunnarsson, husbitarna är som legoklossar och det gör att vi håller korta byggtider. Boklok-konceptet bygger på att vi har ett antal moduler att utgå ifrån, det gör även att priset blir lägre.

Priser för köp och månadsavgift är inte helt hugget i sten ännu, men Christer Gunnarsson uppskattar att köpesumman för de minsta tvåorna ska ligga på 995 000 kronor.

För de största lägenheterna blir insatsen cirka 1,7 miljoner kronor. Avgiften är heller inte fastlagd ännu, men ska cirka bli 3 200 till 4 500 kronor per månad. Boytan kommer att vara mellan 53 till 81 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats samt ett utvändigt förråd, en parkeringsplats ingår även i hyran.

Under slutet av 2017 kommer även ett antal Boklok-radhus att byggas i området.

Namnen på fruktsorter är på modet när byggföretagen namnsätter sina nya bostäder i Trädgårdsstaden. Nyligen lanserade Peab sitt område Astrakan, och nu slår Boklok-konceptet till med Anjou.

Det planeras bli 34 bostadsrättslägenheter med 16 stycken trerummare och lika många fyror, men det blir endast två stycken tvårumslägenheter.

– Vi bygger bara ett vinkelhus och det är i dem som tvårummarna finns, säger Christer Gunnarsson, projektledare för Boklok. De andra sju huskropparna kommer att innehålla fyra lägenheter vardera, och lägenheterna här blir treor och fyror.

De åtta huskropparna byggs färdiga i moduler på fabriken och levereras färdiga till byggplatsen. Varje husdel består av åtta moduler som fogas till varandra, badrum och kök är redan installerade i fabriken.

– När grundplattan är klar så reser vi ett hus per dag, berättar Christer Gunnarsson, husbitarna är som legoklossar och det gör att vi håller korta byggtider. Boklok-konceptet bygger på att vi har ett antal moduler att utgå ifrån, det gör även att priset blir lägre.

Priser för köp och månadsavgift är inte helt hugget i sten ännu, men Christer Gunnarsson uppskattar att köpesumman för de minsta tvåorna ska ligga på 995 000 kronor.

För de största lägenheterna blir insatsen cirka 1,7 miljoner kronor. Avgiften är heller inte fastlagd ännu, men ska cirka bli 3 200 till 4 500 kronor per månad. Boytan kommer att vara mellan 53 till 81 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats samt ett utvändigt förråd, en parkeringsplats ingår även i hyran.

Under slutet av 2017 kommer även ett antal Boklok-radhus att byggas i området.