18 sep 2016 15:50

18 sep 2016 15:51

Raggare i regelprotest

SKÖVDE: ”Vi måste stödja kulturen, det alltid roligt att ta sig en runda”

Raggare över hela Sverige protesterade under lördagen för de olika bilkontrollregler som gäller mellan poliser och besiktningsstationer. – Vi måste stödja kulturen, säger en av de som deltog under protesterna i Skövde.

Klockan var strax innan tolv och vid parkeringen till Skövde arena hade ett gäng amerikanbilar samlat sig. Lacken glänste i solskenet och för den utomstående kunde samlingen se ut som vilken annan raggarträff som helst.

Stort framsteg

Men anledningen till träffen var att man ville protestera mot de olika regler om bilkontroller som polisen respektive vanliga bilbesiktningsstationer har. En protest som skedde i orter över hela Sverige.

– Det tycker jag är jättebra, det visar att många tycker det är snett, säger Roberth Fransson, initiativtagare för protesten i Skövde.

Han berättar att under Rättviksveckan i Dalarna bötfälldes runt 400 bilar av polis. Bilar som annars blivit godkända in sin besiktning.

– Vi vill protestera mot att det är olika regler, jag har hört att de ska titta på det och det tycker jag är ett stort framsteg säger Roberth.

20-tal bilar

Det var ett 20-tal bilar som till slut rullade ut från parkeringen vid arenan. De skulle först åka genom Skövdes centrum för att sedan rulla vidare mot Falköping, Skara, Lidköping och Mariestad. Under vägen hoppades de inblandade på uppslutning från orterna som passerades.

– Vi har inte haft några problem här nere men vi måste stödja kulturen, det alltid roligt att ta sig en runda, sa en av deltagarna strax innan motorerna startades upp.

Klockan var strax innan tolv och vid parkeringen till Skövde arena hade ett gäng amerikanbilar samlat sig. Lacken glänste i solskenet och för den utomstående kunde samlingen se ut som vilken annan raggarträff som helst.

Stort framsteg

Men anledningen till träffen var att man ville protestera mot de olika regler om bilkontroller som polisen respektive vanliga bilbesiktningsstationer har. En protest som skedde i orter över hela Sverige.

– Det tycker jag är jättebra, det visar att många tycker det är snett, säger Roberth Fransson, initiativtagare för protesten i Skövde.

Han berättar att under Rättviksveckan i Dalarna bötfälldes runt 400 bilar av polis. Bilar som annars blivit godkända in sin besiktning.

– Vi vill protestera mot att det är olika regler, jag har hört att de ska titta på det och det tycker jag är ett stort framsteg säger Roberth.

20-tal bilar

Det var ett 20-tal bilar som till slut rullade ut från parkeringen vid arenan. De skulle först åka genom Skövdes centrum för att sedan rulla vidare mot Falköping, Skara, Lidköping och Mariestad. Under vägen hoppades de inblandade på uppslutning från orterna som passerades.

– Vi har inte haft några problem här nere men vi måste stödja kulturen, det alltid roligt att ta sig en runda, sa en av deltagarna strax innan motorerna startades upp.

  • Tobias Larsson Franzén