18 sep 2016 18:01

18 sep 2016 18:02

Utomhusfestival kommer igen även nästa år

SKÖVDE: ”Det tar tre år att bygga upp ett nytt evenemang”

Sweden outdoor festival i Skövde får en fortsättning även nästa år.
– Det tar tre år att bygga upp ett nytt evenemang. Vi är jättenöjda med starten vi fått i år, säger Lotta Stigsdotter.

Hon uppskattar att festivalen har haft 5 000 besökare under lördagen och söndagen, men en exakt siffra är svår att sätta. Antalet sålda aktivitetsband är inte sammanräknade än och besöksområdet var stort. Framförallt lördagen och kanonvädret då gjorde premiärupplagan lyckad.

Då var också köerna stundtals långa till matserveringen vid på baksidan av hotellet och maten sålde slut.

– Vi hade hoppats på 2 000 besökare, men det var svårt att veta var vi skulle lägga nivån, säger Stigsdotter som jobbar för Billingens fritidsområde som arrangerar tillsammans med Next Skövde och Skövde kommun.

Mattävlingen SM i utomhusmatlagning arrangerades i nära samarbete med Lokalproducerat i Väst. Tävlingsledaren Sven-Erik Larsson var nöjd med arrangemanget.

– Vi ville att publiken skulle komma nära kockarna och det tycker jag att vi lyckades med.

Åtta av 31 deltagare var kvinnor och i juryn var samtliga fem representanter män. Kockyrket är mansdominerat, men Sven-Erik Larsson pekar på att flera i arrangörsleden var kvinnor.

– Vi hade gärna sett fler kvinnor som tävlat.

Han menar också att festivalen haft begräsande resurser och de som ingick i juryn samtidigt jobbat med flera bitar i arrangemanget, Det fanns inte utrymme att plocka in exklusiva jurymedlemmar enligt honom. En kvinna var vidtalad om ett juryuppdrag, men lämnade återbud av privar skäl uppger Lotta Stigsdotter.

Hon uppskattar att festivalen har haft 5 000 besökare under lördagen och söndagen, men en exakt siffra är svår att sätta. Antalet sålda aktivitetsband är inte sammanräknade än och besöksområdet var stort. Framförallt lördagen och kanonvädret då gjorde premiärupplagan lyckad.

Då var också köerna stundtals långa till matserveringen vid på baksidan av hotellet och maten sålde slut.

– Vi hade hoppats på 2 000 besökare, men det var svårt att veta var vi skulle lägga nivån, säger Stigsdotter som jobbar för Billingens fritidsområde som arrangerar tillsammans med Next Skövde och Skövde kommun.

Mattävlingen SM i utomhusmatlagning arrangerades i nära samarbete med Lokalproducerat i Väst. Tävlingsledaren Sven-Erik Larsson var nöjd med arrangemanget.

– Vi ville att publiken skulle komma nära kockarna och det tycker jag att vi lyckades med.

Åtta av 31 deltagare var kvinnor och i juryn var samtliga fem representanter män. Kockyrket är mansdominerat, men Sven-Erik Larsson pekar på att flera i arrangörsleden var kvinnor.

– Vi hade gärna sett fler kvinnor som tävlat.

Han menar också att festivalen haft begräsande resurser och de som ingick i juryn samtidigt jobbat med flera bitar i arrangemanget, Det fanns inte utrymme att plocka in exklusiva jurymedlemmar enligt honom. En kvinna var vidtalad om ett juryuppdrag, men lämnade återbud av privar skäl uppger Lotta Stigsdotter.