19 sep 2016 15:28

19 sep 2016 15:28

Miljoner till Kul på hjul

SKÖVDE: Skateboardföreningen fick pengar från Allmänna arvsfonden

Skövde skateboardförening har fått nästan 2,7 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden. Pengarna går till projektet Kul på hjul som nu kan nå två nya målgrupper – barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar och asylsökande ungdomar.

Förra året fick Skövde skateboardförening 781 000 kronor till sitt projekt Kul på hjul. Då låg satsningen på barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Det kom i gång väldigt bra med kurser, vi märkte att det började komma barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar också. Det fungerade bra, men vi kände att vi ville satsa lite extra på det och asylsökande barn och ungdomar, berättar Birgitta Lindvall, kassör i Skövde skateboardförening.

Har vuxit

Nyligen beviljades föreningen, för att vara exakt, 2 678 121 kronor för år två och tre av projektet Kul på hjul från Allmänna arvsfonden.

– Det är jätteroligt!

När det gäller barn och ungdomar med funktionsnedsättningar så berättar Birgitta Lindvall om hur de har vuxit.

– Det är jättekul att se. Vi har några som varit med ett år, det har blivit en sådan otrolig skillnad. De har förbättrat sin balans och även det sociala. Man ser ju hur de växer av att få umgås socialt på sina villkor.

Ta fram broschyr

För att underlätta för de asylsökande ska till exempel broschyrer tas fram.

– Det kan vara svårt att förstå tider och när man gör vad i hallen. Vi ska jobba ihop med ungdomar som är från Afghanistan eller Syrien så att vi kan göra broschyrer på deras språk, berättar Birgitta Lindvall.

Nationell tävling

Det händer mycket annat i hallen också. På lördag kommer en filmare för att filma åkare i klubben. I vår arrangeras Sveriges skateboardförbunds årliga nationella tävling Skruv & Skate i Skövde.

– Det är ju jättestort, de bästa i Sverige kommer hit och tävlar, det blir spännande för oss, det är en prestige för oss att vinna det priset. Vi ska bygga om hela hallen, säger Birgitta Lindvall i Skövde skateboardförening.

Förra året fick Skövde skateboardförening 781 000 kronor till sitt projekt Kul på hjul. Då låg satsningen på barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Det kom i gång väldigt bra med kurser, vi märkte att det började komma barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar också. Det fungerade bra, men vi kände att vi ville satsa lite extra på det och asylsökande barn och ungdomar, berättar Birgitta Lindvall, kassör i Skövde skateboardförening.

Har vuxit

Nyligen beviljades föreningen, för att vara exakt, 2 678 121 kronor för år två och tre av projektet Kul på hjul från Allmänna arvsfonden.

– Det är jätteroligt!

När det gäller barn och ungdomar med funktionsnedsättningar så berättar Birgitta Lindvall om hur de har vuxit.

– Det är jättekul att se. Vi har några som varit med ett år, det har blivit en sådan otrolig skillnad. De har förbättrat sin balans och även det sociala. Man ser ju hur de växer av att få umgås socialt på sina villkor.

Ta fram broschyr

För att underlätta för de asylsökande ska till exempel broschyrer tas fram.

– Det kan vara svårt att förstå tider och när man gör vad i hallen. Vi ska jobba ihop med ungdomar som är från Afghanistan eller Syrien så att vi kan göra broschyrer på deras språk, berättar Birgitta Lindvall.

Nationell tävling

Det händer mycket annat i hallen också. På lördag kommer en filmare för att filma åkare i klubben. I vår arrangeras Sveriges skateboardförbunds årliga nationella tävling Skruv & Skate i Skövde.

– Det är ju jättestort, de bästa i Sverige kommer hit och tävlar, det blir spännande för oss, det är en prestige för oss att vinna det priset. Vi ska bygga om hela hallen, säger Birgitta Lindvall i Skövde skateboardförening.