22 sep 2016 19:08

22 sep 2016 19:08

Lockar med lägre priser

SKÖVDE: Populär restaurangvecka återkommer i höst på krogarna i city

Restaurangerna i city vill locka Skövdeborna till sina krogar och receptet för det är lägre priser på maten. Under sex kvällar i oktober kan man kalasa på tvårättersmenyer till priset av 200 kronor. Ett prisvärt utbud menar de tio medverkande citykrogarna.

Restaurangveckan återkommer under hösten och under sex kvällar i oktober ska krogar i Skövde city erbjuda billigare mat åt sina gäster. Det var i mars i år som tio matställen för första gången provade konceptet med en billigare meny.

Det föll tydligen väl ut och man lyckades locka fler matgäster till borden än normalt under en vardagskväll. I praktiken betyder det att cirka 2 000 fler gäster sökte sig till restaurangerna i centrum.

Fler matgäster

– Under den förra restaurangveckan så fick man mellan 25-30 procent fler matgäster, säger Skövde citys centrumledare Gustaf Wikblom, så det slog väl ut. Nu har vi tillfrågat alla krogar som är medlemmar i cityföreningen om de vill vara med igen under hösten.

Av de krogar som var med första gången så är samtliga tio tillbaka med sina rabatterade kvällsmenyer. Det som ska locka fler till restaurangborden är ett erbjudande om att äta en tvårättersmeny till ett fast pris.

Priset på samtliga krogar kommer att vara detsamma, 200 kronor kommer kalaset att kosta och då får man hålla sig till den meny krogen erbjuder. De speciella menyerna kommer att publiceras på cityföreningens hemsida.

Restauranger

De cityrestauranger som deltar är: Scandic Billingen, Pinchos, Pitchers, Pims, O´Learys, Glädje, Riviera, Mangos, Sällskapet och Bishops arms.

En meny kan exempelvis vara jordärtskockssoppa och hjortytterfilé på Scandic Billingen, eller som på Pims, trattkantarellsoppa med fläskkarré som varmrätt. Pinchos matkoncept bygger på mindre tapasrätter, och de serverar en färdig bricka samt en dessert.

Matevenemanget kommer att pågå mellan den 10-15 oktober.

Restaurangveckan återkommer under hösten och under sex kvällar i oktober ska krogar i Skövde city erbjuda billigare mat åt sina gäster. Det var i mars i år som tio matställen för första gången provade konceptet med en billigare meny.

Det föll tydligen väl ut och man lyckades locka fler matgäster till borden än normalt under en vardagskväll. I praktiken betyder det att cirka 2 000 fler gäster sökte sig till restaurangerna i centrum.

Fler matgäster

– Under den förra restaurangveckan så fick man mellan 25-30 procent fler matgäster, säger Skövde citys centrumledare Gustaf Wikblom, så det slog väl ut. Nu har vi tillfrågat alla krogar som är medlemmar i cityföreningen om de vill vara med igen under hösten.

Av de krogar som var med första gången så är samtliga tio tillbaka med sina rabatterade kvällsmenyer. Det som ska locka fler till restaurangborden är ett erbjudande om att äta en tvårättersmeny till ett fast pris.

Priset på samtliga krogar kommer att vara detsamma, 200 kronor kommer kalaset att kosta och då får man hålla sig till den meny krogen erbjuder. De speciella menyerna kommer att publiceras på cityföreningens hemsida.

Restauranger

De cityrestauranger som deltar är: Scandic Billingen, Pinchos, Pitchers, Pims, O´Learys, Glädje, Riviera, Mangos, Sällskapet och Bishops arms.

En meny kan exempelvis vara jordärtskockssoppa och hjortytterfilé på Scandic Billingen, eller som på Pims, trattkantarellsoppa med fläskkarré som varmrätt. Pinchos matkoncept bygger på mindre tapasrätter, och de serverar en färdig bricka samt en dessert.

Matevenemanget kommer att pågå mellan den 10-15 oktober.