23 sep 2016 07:41

23 sep 2016 07:41

Ställer till med skördefest under helgen

TIDAN: Tradition runt sjön Östen

Skördefest runt sjön Östen arrangeras under helgen. På tretton lantliga platser i och omkring Tidan är det till exempel konstutställningar och försäljning av lokalproducerat i form av både mat och hantverk.

Det har blivit en tradition med Skördefest runt sjön Östen och den här helgen, 24-25 september, är det dags för årets upplaga. Det finns som vanligt mycket att se och uppleva. Här kommer ett axplock av vad som bjuds.

Lokalproducerat

I Horn håller Källåsens blomster och trädgård öppet med marknad med lokalproducerad mat och hantverk och i bygdegården ställer akvarellgruppen Spektra ut.

I Binnebergs tingshus finns en utställning med vävformgivning. I Rörs bygdegård är det utställning och försäljning av 75 olika sorters pumpor. På Logården i Odensåker är det marknad och konstutställning.

Gå spökvandring

I Tidan är det musikgudstjänst i Vads kyrka med Karl Sjögren och Daniel Jarl på lördag kväll. I Tidanparken är det aktiviteter hela dagen och långt in på kvällen och när mörkret faller kan den som törs gå på spökvandring. Röda korset har öppet hus och i Arnold Karléns utställningslokal finns den nya boken om Tidanbygden.

Nytt besöksmål för i år är Berglunda vandrarhem i Tidan. Där kan man titta på hönor, provsitta traktorer och besöka marknaden. I Bennys trädgårdsjärnväg är det belyst såväl på tågen som miljön runt omkring och på samma tomt finns Läderverkstan.

Hos Galleri Frösve ställer Joakim Gustavsson ut tillsammans med Johan Gustavsson. På Östergården i Väring är det marknad och utställning av gruppen Målam.

Gudstjänst avslutas

Skördefesten avslutas på söndag kväll med en friluftsgudstjänst runt lägerbålen vid Tidans scoutstuga.

Föreningen fågelsjö i Kulturbygd står bakom skördefesten kring sjön Östen.

Det har blivit en tradition med Skördefest runt sjön Östen och den här helgen, 24-25 september, är det dags för årets upplaga. Det finns som vanligt mycket att se och uppleva. Här kommer ett axplock av vad som bjuds.

Lokalproducerat

I Horn håller Källåsens blomster och trädgård öppet med marknad med lokalproducerad mat och hantverk och i bygdegården ställer akvarellgruppen Spektra ut.

I Binnebergs tingshus finns en utställning med vävformgivning. I Rörs bygdegård är det utställning och försäljning av 75 olika sorters pumpor. På Logården i Odensåker är det marknad och konstutställning.

Gå spökvandring

I Tidan är det musikgudstjänst i Vads kyrka med Karl Sjögren och Daniel Jarl på lördag kväll. I Tidanparken är det aktiviteter hela dagen och långt in på kvällen och när mörkret faller kan den som törs gå på spökvandring. Röda korset har öppet hus och i Arnold Karléns utställningslokal finns den nya boken om Tidanbygden.

Nytt besöksmål för i år är Berglunda vandrarhem i Tidan. Där kan man titta på hönor, provsitta traktorer och besöka marknaden. I Bennys trädgårdsjärnväg är det belyst såväl på tågen som miljön runt omkring och på samma tomt finns Läderverkstan.

Hos Galleri Frösve ställer Joakim Gustavsson ut tillsammans med Johan Gustavsson. På Östergården i Väring är det marknad och utställning av gruppen Målam.

Gudstjänst avslutas

Skördefesten avslutas på söndag kväll med en friluftsgudstjänst runt lägerbålen vid Tidans scoutstuga.

Föreningen fågelsjö i Kulturbygd står bakom skördefesten kring sjön Östen.