23 sep 2016 08:46

23 sep 2016 08:59

Tafsande läkare åtalas

SKÖVDE: Tog kvinnlig patient på brösten

En kvinna sökte vård på akuten i Skövde för huvudvärk. Men läkarundersökningen slutade med att läkaren började tafsa på hennes bröst. Nu åtalas läkaren misstänkt för sexuellt ofredande.

Det var i slutet på förra året som den unga kvinnan sökte vård vid akuten på Skaraborgs sjukhus. Hon sökte för huvudvärk och först gjorde läkaren också en vanlig undersökning. men snart började han att intressera sig för hennes bröst och implantat. Han började också att klämma på brösten.

Händelsen anmäldes till sjukhusledningen och läkarens stängdes av och i januari i år beslutade ledningen att läkaren inte får arbeta kvar på sjukhuset. ”Det finns ingen anledning att betvivla patienten. Det är inte acceptabelt att göra så här. Det kan vi inte tolerera” sade sjukhusets personalchef till SLA i januari.

Men ärendet utreddes också av polisen. Den utredningen har nu lett fram till att mannen åtalas. Gärningen rubriceras som sexuellt ofredande. Enligt åklagaren har mannen inte bara rört vid kvinnans bröst med händerna, han ska även ha använt sin mun.

Mannen har i förhör förnekat brott.

 

Det var i slutet på förra året som den unga kvinnan sökte vård vid akuten på Skaraborgs sjukhus. Hon sökte för huvudvärk och först gjorde läkaren också en vanlig undersökning. men snart började han att intressera sig för hennes bröst och implantat. Han började också att klämma på brösten.

Händelsen anmäldes till sjukhusledningen och läkarens stängdes av och i januari i år beslutade ledningen att läkaren inte får arbeta kvar på sjukhuset. ”Det finns ingen anledning att betvivla patienten. Det är inte acceptabelt att göra så här. Det kan vi inte tolerera” sade sjukhusets personalchef till SLA i januari.

Men ärendet utreddes också av polisen. Den utredningen har nu lett fram till att mannen åtalas. Gärningen rubriceras som sexuellt ofredande. Enligt åklagaren har mannen inte bara rört vid kvinnans bröst med händerna, han ska även ha använt sin mun.

Mannen har i förhör förnekat brott.