23 sep 2016 13:51

23 sep 2016 13:51

Vakanta tjänster ger ett plus

SKÖVDE

Socialnämndens verksamhet ser ut att gå med överskott efter årets första åtta månader.

Det handlar om 2,9 miljoner kronor. Enligt ordförande Elisabeth Svalefelt (M) beror det på vakanta tjänster. Överskottet beror också till viss del på pengar för ensamkommande flyktingbarn. Lagförslaget för minskad ersättning för dem är enligt Svalefelt uppskjutet till första juli. Men redan nu ska sektorn börja titta på vad som kan göras inför detta.

Det handlar om 2,9 miljoner kronor. Enligt ordförande Elisabeth Svalefelt (M) beror det på vakanta tjänster. Överskottet beror också till viss del på pengar för ensamkommande flyktingbarn. Lagförslaget för minskad ersättning för dem är enligt Svalefelt uppskjutet till första juli. Men redan nu ska sektorn börja titta på vad som kan göras inför detta.