24 sep 2016 16:35

24 sep 2016 17:48

25-åringen firade med öppet hus

SKÖVDE: Skövdefabriken Volvo Car Engine firade 25 år med öppet hus

Volvo Car Engine Östra fabriken fyller 25 år och det firades med ett öppet hus. Cirka 3 700 personer besökte fabriken under lördagen.

Det var många anställda vid Volvo som passade på att ta med sina familjer och anhöriga till öppna hus som hölls under lördagen när fabriken fyllde 25 år.

– Det är många av de anställda som vill visa sin arbetsplats för sina familjer, säger produktionschefen Lena Bergqvist. Det är fantastisk möjlighet för oss att visa upp fabriken och flesta som kommer i dag har någon slags anknytning till fabriken, säger hon. Vi har beställt 5 000 bullar så det ska räcka till alla.

Men innan kaffe och bullar vankades i kaféet i entréhallen fick alla gå en rejäl promenad runt fabriken via en snitslad bana. Magnus Lindell var en av dem som jobbade på lördagen med att förvisa sitt arbete. Emma Lindell med barnen Vincent, Tuva och Ossian tyckte det var kul att få se vad pappa gör på sitt arbete.

Vid slutmonteringen av motorerna stod Emilie Olsson och jobbade för fullt när hennes familj tittade förbi. Sambon Henrik Karlsson hade med sina nyfikna grabbar Gustav och Filip på rundturen i fabriken

– Det är spännande och häftigt att få se fabriken, tyckte Filip, som tittade på när en motor monterades färdig av Emelie.

Johan Surac berättade om kamaxlar vid en station i Skövdefabriken.

– Det är många som ställer frågor och har ett tekniskt intresse, säger han, man vill veta vad en del är till för, och hur motorkonstruktionen fungerar.

Under de timmar som Östra fabriken var öppen under lördagen så strömmade cirka 3 700 personer runt för att se på produktionen. Under lördagskvällen forsätter firandet av 25 åringen, då bjuds det till fest i lokalerna när 2 300 anställda med respektive ska fira. Det dukas upp till party på tre olika platser i fabriken när fabriksjubileet firas, bland annat med en trerättersmeny och mingel.

Det var många anställda vid Volvo som passade på att ta med sina familjer och anhöriga till öppna hus som hölls under lördagen när fabriken fyllde 25 år.

– Det är många av de anställda som vill visa sin arbetsplats för sina familjer, säger produktionschefen Lena Bergqvist. Det är fantastisk möjlighet för oss att visa upp fabriken och flesta som kommer i dag har någon slags anknytning till fabriken, säger hon. Vi har beställt 5 000 bullar så det ska räcka till alla.

Men innan kaffe och bullar vankades i kaféet i entréhallen fick alla gå en rejäl promenad runt fabriken via en snitslad bana. Magnus Lindell var en av dem som jobbade på lördagen med att förvisa sitt arbete. Emma Lindell med barnen Vincent, Tuva och Ossian tyckte det var kul att få se vad pappa gör på sitt arbete.

Vid slutmonteringen av motorerna stod Emilie Olsson och jobbade för fullt när hennes familj tittade förbi. Sambon Henrik Karlsson hade med sina nyfikna grabbar Gustav och Filip på rundturen i fabriken

– Det är spännande och häftigt att få se fabriken, tyckte Filip, som tittade på när en motor monterades färdig av Emelie.

Johan Surac berättade om kamaxlar vid en station i Skövdefabriken.

– Det är många som ställer frågor och har ett tekniskt intresse, säger han, man vill veta vad en del är till för, och hur motorkonstruktionen fungerar.

Under de timmar som Östra fabriken var öppen under lördagen så strömmade cirka 3 700 personer runt för att se på produktionen. Under lördagskvällen forsätter firandet av 25 åringen, då bjuds det till fest i lokalerna när 2 300 anställda med respektive ska fira. Det dukas upp till party på tre olika platser i fabriken när fabriksjubileet firas, bland annat med en trerättersmeny och mingel.