24 sep 2016 18:56

26 sep 2016 09:43

Stridsvagnar drog storpublik till garnisonen

SKÖVDE: Garnisonens dag lockade med stridsförevisning och stridsvagnens 100-års jubileum

Tusentals människor samlades på garnisonens område när det gavs möjlighet att ta del av verksamheten där. Men öronproppar var att rekommendera under stridsuppvisningen när stridsfordon 90 pangade på.

Det var ett fullmatat program för dem som besökte garnisonens dag under lördagen. Stridsvagnen fyller 100 år och det gav anledning till att ha en välbesökt stridsuppvisning, något som annars inte har förekommit sedan flera år tillbaka.

Runt området vid trumslagargropen samlades en storpublik för att se stridsvagn 122 och stridsfordon 90 dundra fram under en förevisning av ett anfall. Innan dess rullade det gamla gardet fram i terrängen när gamla pansarfordon var på besök från stridsvagnsmuseet i Strängnäs.

Men det var inte bara runt stridsuppvisningen röken låg tät, även fältköket från Karstorps kompani vid T2 rök och osade när det grillades oxfilé. Ärtsoppan var skrotad för en betydligt festligare meny, för dem som valde att köpa mat. Garnisonsdagens meny bestod av grönsaks- och oxfilé-grillspett med sötpotatis och tryffeldip.

Det var ett fullmatat program för dem som besökte garnisonens dag under lördagen. Stridsvagnen fyller 100 år och det gav anledning till att ha en välbesökt stridsuppvisning, något som annars inte har förekommit sedan flera år tillbaka.

Runt området vid trumslagargropen samlades en storpublik för att se stridsvagn 122 och stridsfordon 90 dundra fram under en förevisning av ett anfall. Innan dess rullade det gamla gardet fram i terrängen när gamla pansarfordon var på besök från stridsvagnsmuseet i Strängnäs.

Men det var inte bara runt stridsuppvisningen röken låg tät, även fältköket från Karstorps kompani vid T2 rök och osade när det grillades oxfilé. Ärtsoppan var skrotad för en betydligt festligare meny, för dem som valde att köpa mat. Garnisonsdagens meny bestod av grönsaks- och oxfilé-grillspett med sötpotatis och tryffeldip.