24 sep 2016 06:00

27 sep 2016 13:10

Vem blir Årets Rookie 2016?

SKÖVDE

Vem av tre kandidater kommer att utses till Årets Rookie i samband med Näringslivsgalan i Skövde den 13 oktober?

En jury kommer att utse pristagaren, som är hemlig fram till galakvällen den 13 oktober. Arrangörer är Företagarna Skövde-Tibro tillsammans med Skaraborgs Allehanda. Nu kan vi avslöja vilka tre kandidater som har nominerats. Vem av dessa vinner utmärkelsen?

Träningskonsulten

Patrik Johansson driver sedan några år tillbaka företaget Träningskonsulten, vid sidan av sin egen elitkarriär som skidåkare. Hos Träningskonsulten jobbar man med träning i alla former. Oavsett om man är en nybörjare eller tillhör eliten så har Patrik de verktyg som krävs för att man ska lyckas. Huvudfokus ligger på kondition men Patrik hjälper också till med styrka. Patrik jobbar med såväl privatpersoner som företag och idrottsklubbar. Företaget har på senare tid gått riktigt bra så nu har även Träningskonsulten Sports club startats.

Swedolls

Tove Magnusson driver ”Den söta lilla dockverkstaden” som hon själv kallar sin verksamhet som bedrivs hemma i Igelstorp. Hon skulpterar naturtrogna bebisar och sätter färg och hår på färdiga dockdelar. Dockorna tillverkas i vinyl eller silikon. Det som är litet och detaljrikt har alltid fascinerat Tove, som gått en högskoleutbildning i tandteknik. ”Inte visste jag då att jag efter några år skulle börja tillverka bebisar istället, min kärlek till dockor som barn och min konstnärliga ådra som vuxen vävs samman”, säger Tove själv. Idén till företaget fick hon när hon vid ett tillfälle köpte en klump lera, och skulpterade en docka.

Hundtränarn

Mårten Svedmar har jobbat med hundar i 29 år. Mårten säger själv att han under alla sina år som hundägare upptäckte att det ofta var standardlösningar som levererades när man behövde ha hjälp. Likaså kunde det vara svårt att hitta en passande träningsform. Mårten är skapare av Walking with dogs, förmodligen en av Sveriges största hundpromenader. En gång i veckan promenerar cirka 70 hundar med mattar och hussar uppe på Billingen. Hundägarna får en fantastisk chans att träna sina vovvar socialt. Mårten har sin egen lokal i Varola där olika kurser i grupp bedrivs. Han bedriver även privatträningar.

En jury kommer att utse pristagaren, som är hemlig fram till galakvällen den 13 oktober. Arrangörer är Företagarna Skövde-Tibro tillsammans med Skaraborgs Allehanda. Nu kan vi avslöja vilka tre kandidater som har nominerats. Vem av dessa vinner utmärkelsen?

Träningskonsulten

Patrik Johansson driver sedan några år tillbaka företaget Träningskonsulten, vid sidan av sin egen elitkarriär som skidåkare. Hos Träningskonsulten jobbar man med träning i alla former. Oavsett om man är en nybörjare eller tillhör eliten så har Patrik de verktyg som krävs för att man ska lyckas. Huvudfokus ligger på kondition men Patrik hjälper också till med styrka. Patrik jobbar med såväl privatpersoner som företag och idrottsklubbar. Företaget har på senare tid gått riktigt bra så nu har även Träningskonsulten Sports club startats.

Swedolls

Tove Magnusson driver ”Den söta lilla dockverkstaden” som hon själv kallar sin verksamhet som bedrivs hemma i Igelstorp. Hon skulpterar naturtrogna bebisar och sätter färg och hår på färdiga dockdelar. Dockorna tillverkas i vinyl eller silikon. Det som är litet och detaljrikt har alltid fascinerat Tove, som gått en högskoleutbildning i tandteknik. ”Inte visste jag då att jag efter några år skulle börja tillverka bebisar istället, min kärlek till dockor som barn och min konstnärliga ådra som vuxen vävs samman”, säger Tove själv. Idén till företaget fick hon när hon vid ett tillfälle köpte en klump lera, och skulpterade en docka.

Hundtränarn

Mårten Svedmar har jobbat med hundar i 29 år. Mårten säger själv att han under alla sina år som hundägare upptäckte att det ofta var standardlösningar som levererades när man behövde ha hjälp. Likaså kunde det vara svårt att hitta en passande träningsform. Mårten är skapare av Walking with dogs, förmodligen en av Sveriges största hundpromenader. En gång i veckan promenerar cirka 70 hundar med mattar och hussar uppe på Billingen. Hundägarna får en fantastisk chans att träna sina vovvar socialt. Mårten har sin egen lokal i Varola där olika kurser i grupp bedrivs. Han bedriver även privatträningar.