25 sep 2016 17:10

25 sep 2016 17:21

Full gas i mopperallyt

SKÖVDE: Populärt mopperally lockade 188 till start vid motorgården i Låstad

Sju mil på moped, tipsfrågor och tävlingar lockade fram 188 mopedister till All star cruisers årliga mopedrally i Låstad. Den oljeblandade bensinröken låg tät i skogen runt klubbstugan när starten gick för den populära moppetävlingen.

Sten Cannervik i raggarklubben All star cruisers är mycket nöjd när sumerar lördagens mopedrally, den årliga åkturen startade under lördagen vid klubbstugan i Låstad.

– Allt har gått perfekt med hela rallyt och det är bara tre mopeder som har behövt åka med skambilen tillbaka, och det var ingen hög siffra, berättar han.

Skambilen kallas den bil med släpkärra som får frakta tillbaka de moppar som inte orkade hela vägen runt den 7 mil långa sträckan. En del gamla oljeblandade trotjänare kan få för sig att inte vilja vara med längre, och då får vackert mopedföraren ringa efter den skämmiga transporten.

De sju milen kantades av ett dussin tipsfrågor och tre olika tävlingsmoment som satte föraren på prov. Exempelvis var det att minnas innehållet i en verktygslåda som man fick titta i under 15 sekunder. Den som lyckades bäst och fick in inteckning i vandringspokalen heter Hans Johansson.

En av de tävlande i mopperallyt var Mari Larsson från Habo, hon och en granne hade langat upp mopparna på en kärra för att ta sig till tävlingen. Hon har med sin blå Rex av 59-års modell.

– Jag har kört mc förut och moped är light varianten, men det här är minst lika trevligt, och det är dessutom billigare med moped. Det är jättekul att köra, prata lite strunt och fika, berättar Mari. Och så träffar man på roligt folk och så kan både äldre och ungdomar vara med.

Sten Cannervik i raggarklubben All star cruisers är mycket nöjd när sumerar lördagens mopedrally, den årliga åkturen startade under lördagen vid klubbstugan i Låstad.

– Allt har gått perfekt med hela rallyt och det är bara tre mopeder som har behövt åka med skambilen tillbaka, och det var ingen hög siffra, berättar han.

Skambilen kallas den bil med släpkärra som får frakta tillbaka de moppar som inte orkade hela vägen runt den 7 mil långa sträckan. En del gamla oljeblandade trotjänare kan få för sig att inte vilja vara med längre, och då får vackert mopedföraren ringa efter den skämmiga transporten.

De sju milen kantades av ett dussin tipsfrågor och tre olika tävlingsmoment som satte föraren på prov. Exempelvis var det att minnas innehållet i en verktygslåda som man fick titta i under 15 sekunder. Den som lyckades bäst och fick in inteckning i vandringspokalen heter Hans Johansson.

En av de tävlande i mopperallyt var Mari Larsson från Habo, hon och en granne hade langat upp mopparna på en kärra för att ta sig till tävlingen. Hon har med sin blå Rex av 59-års modell.

– Jag har kört mc förut och moped är light varianten, men det här är minst lika trevligt, och det är dessutom billigare med moped. Det är jättekul att köra, prata lite strunt och fika, berättar Mari. Och så träffar man på roligt folk och så kan både äldre och ungdomar vara med.