26 sep 2016 06:00

26 sep 2016 06:00

En hel helg med olika spel - utom på dator

SKÖVDE: Spelsugna samlades på Nyeport när spelföreningen SUGS ordnade spelhelg

För fjärde året i rad anordnade spelföreningen Skövde university gaming society, SUGS, spelkonvent på Nyeport. Evenemanget där man kan prova på allehanda spel lockade många till att prova figur- bräd- och rollspel.

Muterade älgar, vikingar som ska sno en gris eller luriga kortspel, det fanns gott om skojiga spel att testa på under spelhelgen på Nyeport.

– Det är spel i alla former här, berättar Martin Brosser, alla slags spel utom dataspel. Fokus ligger på lätt tillgängliga spel och prova-på aktiviteter. Det finns till exempel ett rollspel som heter Älgen är lös, då ska man fånga en muterad älg. Spelhobbyn är rolig för alla kan vara med, vuxna och barn kan spela tillsammans, säger Martin.

Henning Elfwering visade upp sitt egentillverkade spel Strandhugg. Med hus, vikingaskepp och ett 80-tal figurer som han själv målat, kan spelet roa mellan fyra till åtta deltagare samt en spelledare. Spelet styrs av slumpkort och tärningar som varje spelare kastar.

– Men jag har aldrig fått spela själv, berättar Henning. Jag har skrivit spelreglerna och det är på 15 sidor, så jag får alltid vara spelledare.

Ett 100-tal personer besökte spelmässan.

Muterade älgar, vikingar som ska sno en gris eller luriga kortspel, det fanns gott om skojiga spel att testa på under spelhelgen på Nyeport.

– Det är spel i alla former här, berättar Martin Brosser, alla slags spel utom dataspel. Fokus ligger på lätt tillgängliga spel och prova-på aktiviteter. Det finns till exempel ett rollspel som heter Älgen är lös, då ska man fånga en muterad älg. Spelhobbyn är rolig för alla kan vara med, vuxna och barn kan spela tillsammans, säger Martin.

Henning Elfwering visade upp sitt egentillverkade spel Strandhugg. Med hus, vikingaskepp och ett 80-tal figurer som han själv målat, kan spelet roa mellan fyra till åtta deltagare samt en spelledare. Spelet styrs av slumpkort och tärningar som varje spelare kastar.

– Men jag har aldrig fått spela själv, berättar Henning. Jag har skrivit spelreglerna och det är på 15 sidor, så jag får alltid vara spelledare.

Ett 100-tal personer besökte spelmässan.