26 sep 2016 16:00

26 sep 2016 16:00

Fler brottsmisstankar mot häktad

NYHETER

Två män är häktade och det finns fler misstänkta i härvan med utpressning och olaga frihetsberövanden. På måndagen omhäktades en 24-åring, han misstänks också för nya brott, bland annat övergrepp i rättssak.

Det finns fortfarande misstankar om att ytterligare personer är inblandade som gärningsmän i den härva med utpressning, olaga frihetsberövande och olaga hot som polisen nystar upp för närvarande. Gärningsmännen ska under hot ha tvingat personer att göra ekonomiska transaktioner.

De misstänkta brotten ska ha skett mot flera olika personer i Skövde, Falköping, Skara och Lidköping. Enligt kammaråklagare Mats-Olov Johansson, förundersökningsledare, är alla medmisstänkta nu hörda, men han vill inte avslöja om fler kommer att frihetsberövas i ärendet.

– Jag vill inte säga något om det i nuläget. Totalt i ärendet är det fem, sex misstänkta, inklusive de två häktade, säger Johansson

de två, en 19-åring och en 24-åring, har sedan början av september varit häktade i ärendet. På måndagen omhäktades 24-åringen i två veckor. Åklagaren begärde honom också häktad för nya brott, övergrepp i rättssak i Skövde i april, utpressning och försök därtill, även det i Skövde samma månad och grov utpressning i Götene i juni och juli. Han förnekade brotten och häktades heller inte för dem.

Det finns fortfarande misstankar om att ytterligare personer är inblandade som gärningsmän i den härva med utpressning, olaga frihetsberövande och olaga hot som polisen nystar upp för närvarande. Gärningsmännen ska under hot ha tvingat personer att göra ekonomiska transaktioner.

De misstänkta brotten ska ha skett mot flera olika personer i Skövde, Falköping, Skara och Lidköping. Enligt kammaråklagare Mats-Olov Johansson, förundersökningsledare, är alla medmisstänkta nu hörda, men han vill inte avslöja om fler kommer att frihetsberövas i ärendet.

– Jag vill inte säga något om det i nuläget. Totalt i ärendet är det fem, sex misstänkta, inklusive de två häktade, säger Johansson

de två, en 19-åring och en 24-åring, har sedan början av september varit häktade i ärendet. På måndagen omhäktades 24-åringen i två veckor. Åklagaren begärde honom också häktad för nya brott, övergrepp i rättssak i Skövde i april, utpressning och försök därtill, även det i Skövde samma månad och grov utpressning i Götene i juni och juli. Han förnekade brotten och häktades heller inte för dem.