26 sep 2016 11:50

26 sep 2016 11:50

Upptäck vad forskare gör

SKÖVDE: Forskarfredag öppen för alla

Många av Högskolan i Skövdes forskare finns på plats för att berätta om sin forskning under årets Forskarfredag.
– Vi vill visa alla våra besökare att forskare är vanliga människor som har ovanligt intressanta jobb, säger Sandra Karlsson, forskare och projektledare, i ett pressmeddelande.

Forskarfredag arrangeras på ett 30-tal platser i Sverige den 30 september och det är ett årligt återkommande evenemang. Högskolan i Skövde är med för fjärde gången och då finns många av Högskolans forskare på plats för att berätta om sin forskning.

– Forskarfredag handlar mycket om öppenhet, tillgänglighet och framför allt upptäckarglädje. Det finns otroligt mycket intressant forskning här vid Högskolan i Skövde och vi vill visa alla våra besökare att forskare är vanliga människor som har ovanligt intressanta jobb, säger Sandra Karlsson i ett pressmeddelande.

Inom området biomedicin och molekylärbiologi visas den laborativa verksamheten, där kan besökarna bland annat få studera självlysande bananflugor och studera sin genetiska profil utifrån saliv. Inom området kognitiv neurovetenskap visas det hur man kan mäta olika känslotillstånd. Inom området fysik får besökarna ta del av vardagliga fysikaliska principer med hjälp av vanliga prylar. Tanken där är att ge en djupare förståelse för hur vår omvärld fungerar.

Forskarfredag arrangeras på ett 30-tal platser i Sverige den 30 september och det är ett årligt återkommande evenemang. Högskolan i Skövde är med för fjärde gången och då finns många av Högskolans forskare på plats för att berätta om sin forskning.

– Forskarfredag handlar mycket om öppenhet, tillgänglighet och framför allt upptäckarglädje. Det finns otroligt mycket intressant forskning här vid Högskolan i Skövde och vi vill visa alla våra besökare att forskare är vanliga människor som har ovanligt intressanta jobb, säger Sandra Karlsson i ett pressmeddelande.

Inom området biomedicin och molekylärbiologi visas den laborativa verksamheten, där kan besökarna bland annat få studera självlysande bananflugor och studera sin genetiska profil utifrån saliv. Inom området kognitiv neurovetenskap visas det hur man kan mäta olika känslotillstånd. Inom området fysik får besökarna ta del av vardagliga fysikaliska principer med hjälp av vanliga prylar. Tanken där är att ge en djupare förståelse för hur vår omvärld fungerar.